Kultni vrh Materhorn u Alpima sija u bojama američke zastave

Poruka nade, podrške i solidarnosti

  • 0
Materhorn planina, umetnik Geri Hofsteter, Švajcarska, poruka stay home, koronavirus. podrška

Foto: Tanjug/AP

Švajcarska poznata planina Materhorn bila je osvetljena u bojama američke zastave nekoliko sati kao simbol solidarnosti tokom pandemije korona virusa.

- Naše misli su sa svim Amerikancima u ovom do sada neviđenom vremenu. Radujemo se što ćemo se ponovo sastati u podnožju Materhorna, svi smo zajedno u ovome - napisala je turistička organizacija Zermat Materhorn na svojoj Fejsbuk stranici.

Kultnu planinu Materhorn osvetlio je švajcarski umetnik svetlosti Gerri Hofstetter sa ciljem da pošalje poruku nade, podrške i solidarnosti onima koji pate od korona virusa.

Sada je to u obliku zastave, na 14.692 stopa visine.

Inače, Hofstetter je poznat po svojim umentičkim privremenim predstavama. Tako je prikazao i sliku Titanika u punoj veličini na ogromnom antarktičkom ledenom bregu 2012. godine kako bi obeležio stotu godišnjicu potonuća broda.

Planina svaki dan, od 24. marta, ima drugačiju sliku.

Poslednjih nedelja osvetljena je bila zastavama Japana, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Italije i drugih. Popularna turistička destinacija je takođe propagirala poruke koje ohrabruju ljude da ostanu kod kuće i goste da "sanjaju sada" - a da putuju kasnije.

- Znamo da čeznete da nas posetite. Uskoro ćemo se ponovo sresti. Međutim, za sada je zdravlje naš prioritet - napisao je Zermatt Matterhorn na svojoj veb stranici.

Postavili su kamere, tako da bi budući posetioci mogu da gledaju prikaze od kuće.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19r

Video: Da li ste večeras gledali nebo? Kiša meteora priredila je pravu predstavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA