OVAJ VOZAČ ZASLUŽUJE JAVNU POHVALU: Udario je napuštenu Belku kolima, pa je odveo kod VETERINARA i platio lečenje! (FOTO)

Skupčanog psa, sa krvavom njuškom i krvavim pednjim šapama vozač je uneo u svoj auto i po najvećem pljusku prevezao na drugi kraj grada, kod dežurnog veterinara

  • 8

Belka, napušteni pas iz beogradskog naselja Banjica, od kada se rodila je na ulici, tamo spava i jede kada je sneg, kada je kiša i kada su tropske vrućine. Pametna je, mirna, dostojanstvena i sve razume kao da je čovek. Prednja leva šapa oduvek joj je bila nefunkcionalna, takva se rodila, ali je sa tim nedostatkom naučila da živi i normalno se kreće. A onda se 17. jula dogodilo nešto što retko koji napušteni pas u životu može da izbegne. Belku je udario auto.

HRABRA BOSANKA SKOČILA U LEDENU REKU kako bi spasila psa sigurne smrti (VIDEO)

- Bio je kišan i baš hladan dan, netipično za jul mesec. Bilo je vreme nedeljnog ručka i tišinu u našem naselju prekinuo je glasan pseći jauk. Izlećem i vidim čoveka kako stoji na kiši pored kola i telefonira. Prilazi mi, pita zbunjeno da li znam neku dežurnu veterinarsku ambulantu. Kaže: "Nisam mogao ništa da uradim, podletela je pod auto...". Tada shvatam da mi govori o Belki, keruši koju svi u kraju znamo i koja se već 4 godine lavovski bori za život na ulicama Banjice - seća se i prepričava nam Olja Pavlović, a piše portal Životinje.rs.

Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela

Ova devojka je poželela da javno pohvali vozača koji je tog dana udario Belku, zbog onoga što je kasnije za nju učinio kako bi se iskupio za ono što je uradio, a za šta nije bio kriv.

U vreme kada beogradski vozači udare, ili čak usmrte čoveka na ulici, pa pobegnu sa lica mesta pre dolaska policije, ovaj čovek je kasnije dao 600 evra za spašavanje uličnog psa, koji je nehotice podleteo pod njegov auto. Zbog toga zaslužuje javnu pohvalu i orden za ljudskost!

Skupčanog psa, sa krvavom njuškom i krvavim pednjim šapama vozač je uneo u svoj auto i po najvećem pljusku prevezao na drugi kraj grada, kod dežurnog veterinara.

- Insistirao je da plati sve troškove - operaciju, previjanja koja su se radila 25 dana kao i stacionar. Sve to je izašlo 600 evra. To bi retko ko učinio - priča Olja Pavlović.

Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela

Ipak, kako nam Olja kaže, nesreća nikada ne dolazi sama. Udarac automobila prouzrokovao je povredu nerva na Belkinoj prednjoj desnoj nozi, onoj koja je bila zdrava.

- Jedino rešenje da prohoda bila je operacija. Veterinar je operisao Beliku 2. avgusta i tada su joj u desnu nogu ugradili pločicu. Deset dana bila je u stacionaru, gde su je previjali i gde je primala terapiju.

Belka je 11. avgusta smeštena u privatni pansion na Miljakovcu. Devojka koja je vlanik pansiona o njoj sjajno brine i Belka joj mnogo veruje.

- Belka se tek sada malo pripitomila, navikla je na ljude i na njihova maženja i društvo. Konačno smo joj obuzdali vagabunda u njoj i ona nam sada čak i jede iz ruke. Oporavlja se, ima apetit, sve fiziološke potrebe obavlja nesmetano. Voli da izađe iz svoje prostorije i sunča se u travi. Ali njoj treba više od toga. Neko kome će poželeti „dobro jutro“ u toplini stalnog doma.

Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela Foto: Facebook/Pomozimo Belki da pronadje svetlo na kraju tunela

Olja bi najviše volela kada bismo joj svi mi zajedno pomogli da Belki pronađe vlasnika.

- Dok joj je nađemo dom, nas nekoliko devojka plaćamo pansion, hranu i kontrole za Belku. Ona mora na snimanja, provere, a to sve puno košta. Mi brinemo i o desetak drugih pasa, pa bi nam pomoć dobro došla. Ipak, to nije rešenje, najbolje bi bilo kada bi Belka konačno otišla u neki siguran i stalni dom - rekla je Pavlovićeva.

 Ukoliko želite da udomite Belku ili da pomognete Olji i njenim prijateljicama da plate njeno lečenje i boravak u pansionu, kontaktirajte ih preko Facebook stranice koja je posvećena Belki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Svetlana

    20. septembar 2016 | 16:40

    OVOG COVEKA I TREBA JAVNO POHVALITI!KADA BI SVI LJUDI NILI TSKO DOBRI PREMA JADNIM LUTALICAMA !!!NAJBOLJI SU I TOLIKO PAMETNI I ZAHVALNI !BRAVO ZA HUMAN GEST!!!!

  • Mirko&Slavko.

    20. septembar 2016 | 17:46

    Хвала за леп текст. Него ,када би ветеринари за такве случајеве ,смањили трошкове лечења(само можда оне неопходне)да и они буду добротвори до краја.Ја већ нашао куцу и удомио.Поз.

  • @@@

    20. septembar 2016 | 16:24

    Retko dobar covek,svaka mu cast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA