≫ 

Prelepu i preskupu mačku vlasnici vode po celom svetu: Posetila je i Hrvatsku, od fotki zastaje dah

Bengalska mačka je pravi svetski putnik

  • 4

Bengalska mačka po imenu Suki poslednje dve godine poprilično je zauzeta. Njeni vlasnici su je, naime, poveli na put oko sveta.

Martina Gutfreund i Keni Hildenbrandt bili su slomljeni od bola nakon što je njihova 19-godišnja mačka uginula, ali su utehu pronašli u Suki. Prelepa, i preskupa bengalska mačka ima avanturistički duh, pa su je zato 2018. godine "spakovali" i sa njom kreuli da obilaze svet.

- Suki je posetila 13 zemalja uključujući Kanadu, Ameriku, Meksiko, Nemačku, Italiju, Švajcarsku, Hrvatsku, Belgiju, Francusku, Sloveniju, Češku, Austriju i Luksemburg - rekla je Martina za InspireMore.

 
 
 
View this post on Instagram
Chasing waterfalls, chasing fish 😸🐟A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

Popis će vam biti još impresivniji ako vam kažemo da je većinu navedenih zemalja proputovala u samo dva i pol meseca, koliko je trajao njihov boravak u Evropi, prenosi Index.hr.

 
 
 
View this post on Instagram
Snow Angel 😽☃️A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

Martina i Keni planirali su nova putovanja, ali pandemija koronavirusa ih je naterala da malo pričekaju. Do tada, na Instagramu ove čudesne mačke objavljuju fotografije iz zemalja koje su posetili, a one zaista oduzimaju dah.

 
 
 
View this post on Instagram
After an unexpectedly long journey, we finally made it back home from Mexico last night. Suki did great on her flight despite the delays! 🇲🇽✈️ . Mexico ended up being one of our favourite places to explore with Suki, and we definitely want to visit again! We always had this idea that most activities revolved around all-inclusive resorts, sitting on the beach, and expensive tours, but it is honestly unbelievable how much there is to see and do in the Yucatán when you avoid the resort experience. Suki made a ton of local friends, tried many nibbles of delicious mexican food, and got to see some of the most phenomenal natural and historical places we have ever laid eyes on. 😻 Te amo Mexico! 💓A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

Bengalske mačke su veoma skupe i za jedno mače treba izdvojiti više od 4.500 evra. Ima specifične šare na krznu, i na prvi pogled deluje kao da je divlja mačka. Međutim, reč je o veoma umiljatom ljubimcu koji je nastao ukrštanjem domaće mačke s azijskom leopard mačkom po kojoj je i dobila ime.

Bengalska mačka nije posebna samo zbog svog krzna, već i zbog toga što ne mjauče kao druge mačke. Naime, zvuk koji ispušta sličan je cvrkutu ptica.

Video: Ova maca živi život! Prešla je kilometre i kilometre na motoru i to na ramenima svog vlasnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Una

    22. avgust 2020 | 07:32

    Sad će maca da piše memoare.

  • 534

    22. avgust 2020 | 08:17

    U svakoj kući gazda je... zna se ko.

  • Mara

    22. avgust 2020 | 20:25

    Sta ima od skole ova cica-maca. Kraljevsko porijeklo, mora bit skolovana, ne govori jezik mačaka to pročitah😻😻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA