Vreme čitanja: oko 1 min.

Redak prizor na farmi u Tajvanu: Ova životinja je tako neodoljiva, ali opasna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova vrsta smatra se ugroženom

  • 1

Puzeći kroz travu, malo stvorenje zlatne boje lutalo je na farmi na Tajvanu, a fotografije su zabeležile redak prizor slatke i opasne životinje.

Malo stvorenje nalik lasici, identifikovano kao žutogrla kuna, viđeno je na farmi Vuling, prema izveštaju Centralne novinske agencije koji je preveo Tajvan njuz.

Ova farma je objavila fotografije životinje na društvenim mrežama 2. maja. Na njima se vidi životinja sa crno-braon glavom, vratom zlatne boje koja bledi prema udovima.

Zamenik direktora farme Vuling, Hu Fa-tao, opisao je ovu kunu kao retku i dragocenu životinju, navodi Centralna novinska agencija.

Iako ova stvorenja izgledaju simpatično, kune su zapravo mesožderi za koje se zna da love u čoporima i ubijaju plen nekoliko puta veći od njih, rekao je Hu, a prenose Miami Herald.

Formozanske žutogrle kune su ugrožena vrsta koja se nalazi samo u planinama Tajvana, rekao je Hu za Liberti tajms. Pojavljivanje ovih životinje na farmi Vuling, nadležni smatraju uspehom svojih napora za očuvanja ove vrste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • KKK

    20. maj 2023 | 09:37

    Nije " zutogrla", nego kuna ZLATICA,jako krvolocna zverka.!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA