≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stene ga sačuvale: Spasen Meda koji je pobegao od kuće i otplivao u moru preko šest kilometara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas je nestao iz doma u Margejtu u Kentu, a primetila su ga dva prolaznika i oni su pokušali da ga spasu iz vode

  • 0
Nemački ovčar Foto: Pixabay

Nemački ovčar koji je pobegao od kuće i otišao na noćno kupanje o otplivao preko šest kilometara morem, spasen je zahvaljujući pravovremenom reagovanju spasilačke službe.

Kako je preneo "Dailymail", Meda, kako se zoba pas, pobegao je svojoj vlasnici Fioni Reni 30. aprila uveče.

Pas je nestao iz doma u Margejtu u Kentu, a primetila su ga dva prolaznika i oni su pokušali da ga spasu iz vode. Međutim, on je otplivao četiri kilometra morem oko obale zbog čega je upućen poziv spasilačkoj službi.

Oni su brzo reagovali i izvukli ga iz vode, vrativši ga zabrinutoj vlasnici. Meda je prošao bez većih povreda i sa par rasekotina na šapama. Bio je vidno iscrpljen kada je izvučen na obalu.

"On je jedan srećan pas. Bio je napolju čitavu noć i odlučio je da ode na jedno dugačko plivanje", rekla je za "BBC" Džesika Konvej, ćerka vlasnice,

Fiona Konvej je poručila da želi da stupi u kontakt građanima koji su prviu primetili psa u moru kako bi im zahvalila:

"Tako smo zahvalni ljudima koji su pokušali da ga uhvate i digli uzbunu i naravno posadi čamca za spasavanje, a koja se izdržava samo od donacija. Meda je ostao bez nekoliko kandži na šapi, verovatno kada je pokušao da se popne na obalu. Sada je kući i dobro će se naspavati".

Derek Amas, menadžer operacija čamaca za spasavanje apelovao je na građane da ne ulaze u vodu kako bi pokušali da spasu psa jihu he odlučio da ode na plivanje, jer životinja će se obično bezbedno vratiti sama.

"U tim prilikama pozovite 999 i zatražite obalsku stražu", poručio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA