Izgubljena čivava se vratila kući posle 6 godina lutanja: Nije zaboravio svoje vlasnike

Porodica je izgubila nadu da će ponovo videti Aleksa

  • 1
Čivava Foto: Pixabay

Mali pas lutao je ulicama Samter Kauntija na Floridi, kada ga je ugledao slučajni prolaznik. Bez oklevanja mu je prišao i to je bio početak kraja životne drame koja je trajala punih šest godina.

- Praktično se priljubio uz momka očekujući pomoć. Bio je presrećan što ga je ugledao - kaže volonterka društva za zaštitu životinja SPCA Klodija Labe.

Humani dečko je nahranio čivavu i odveo je u prihvatilište za pse. Pas je bio neuhranjen i pun buva, ali je sačuvao vedrinu i druželjubivost. Zaposleni u prihvatilištu su očitali mikročip sa željom da saznaju ime vlasnika.

Ubrzo je utvrđeno da je reč o psu po imenu Aleks. Odmah su dobili informacije o porodici u kojoj je čivava odrasla, a potom stupili u kontakt sa članovima. Tada su shvatili koliko je neverovatna priča o ovom ljubimcu.

Vlasnici žive u Napulju na Floridi, gradu koji je oko 360 kilometara udaljen od mesta gde je Aleks pronađen. Članovi porodice nisu videli psa punih šest godina.

Aleks je počeo da živi sa njima kao dvomesečno štene. O njemu su se brinula dva brata, a društvo mu je pravio još jedan pas po imenu Tander. Kada se drugi pas na neko vreme preselio kod bake dečaka, Aleks je iskopao rupu ispod ograde dvorišta i izašao na ulicu. Hteo je da pronađe svog druga.

Porodica je uložila ogroman napor kako bi pronašla Aleksa, ali uzalud. Prolazili su meseci, a nada da će ga opet videti polako je izbledela. Poziv SPCA centra prošlog meseca, zauvek im je promenio život, piše Dodo.

Živeli su razdvojeno u dužem vremenskom periodu, pa su se članovi porodice bojali da ih Aleks neće prepoznati. Čim ih je ugledao, nije mogao da sakrije uzbuđenje. Kada ga je vlasnica uzela u naručje, njegov rep je igrao od radosti.

- Aleks je bio presrećan što ih opet vidi. Svi su se okupili kako bi se opet družili sa njim. Pas se posle mnogo godina lutanja vratio svojoj kući - stoji u Facebook objavi centra SPCA.

- Svi su bili u suzama, pa čak i naši volonteri. Kućni ljubimci su članovi porodice i ovakvi trenuci nas motivišu - kaže Labe.

Aleks sada živi u toplom porodičnom domu i ukućani se nadaju da ih neće ponovo napustiti. Sjajno je što se opet sreo sa svojim prijateljem Tanderom, jer mu je njegov privremeni odlazak doneo mnogo nevolja.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • G

    10. mart 2020 | 15:27

    Otisla na studije, diplomirala, zavrsila master, i vratila se😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA