≫ 

Zovu je Lepa i svima se plazi: Maca ima deformitet zbog kog je još slađa i zabavnija

Ona je ovako rođena, a njena vlasnica kaže da njen ljubimac zbog toga nema nikakve smetnje

  • 2

Mačka po imenu Priti Kiti (Lepa maca) živi u Arlingtonu, u Virdžiniji i specifična je po tome što joj je jezik uvek izbačen napolje, piše People.

Ovo neobično stanje izazvano je zbog deformiteta vilica sa kojim je ova mačka rođena. Njen deformitet je takav da vrlo malo može da otvori usta, što je sprečava da drži jezik u ustima.

Kako Priti Kiti postaje starija, njen jezik postaje sve izraženiji jer raste zajedno sa mačkom. Iako je teško ne primetiti joj jezik, on ne smeta previše ovoj maci da funkcioniše.

- Svaki veterinar kog smo posetili rekao je da nema potrebe da pokušavamo da joj sredimo vilicu jer ona živi veoma zdravim životom – kaže vlasnica ove mačke, Kler Mejer.

Ona je dodala i kako je jedini “problem” koji se javlja zbog ovog specifičnog jezika njene mačke, nered koji nastaje nakon njenog obroka.

- Ona je najneurednije biće na planeti kada jede, zahvaljujući svom defotmitetu vilica. Njena hrana je svuda po zidovima i na podu, oko njene činije – kaže vlasnica, dodajući da njena mačka uglavnom jede suvu hranu, jer joj je lakše da je konzumira.

Osim što ima prilično slatku facu koja njenu vlasnicu uvek razneži, Priti Kiti je i veoma simpatična i razigrana.

- Zapravo, ne znam šta bih radila bez nje. Njen jezik nam nikada ne dosadi i zasmejava nas svakog dana – završava Mejer.

Video: Panter li je puma li je: Ova mačka ima super snove i hrče kao međed sa Grmeča

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA