≫ 

Pas lutao 97 dana da bi se vratio svojoj prvoj vlasnici: Došla je izgladnela, ali srećna

Nakon što je iz prve udomiteljske porodice Zelda prebačena u novu kuću, pas je odlučio da pobegne i vrati se gde mu je bolje

  • 6
Zelda Foto: Facebook/Seneca Krueger
Zelda Foto: Facebook/Seneca Krueger

Seneka Kruger iz Minesote posvetila je svoj život spasavanju životinja. Pružila je siguran dom više od 30 pasa, a mnogima od njih je našla porodice u kojima su psi nastavili srećno žive. Međutim, pre nekoliko meseci, u njen život je ušla Zelda, kujica koja je toliko zavolela Seneku da je pobegla od svoje nove porodice da bi joj se posle tri meseca lutanja vratila.

- Zelda je bila poseban slučaj. Bila je veoma depresivna i anksiozna. S vremenom je počela da se opušta i nakon dva meseca je mahala repom i igrala se sa mnom i drugim psima - rekla je Seneka za The Dodo.

Kada je pomislila da se Zelda dovoljno oporavila, donela je odluku da joj pronađe novi dom, jer je u svom već imala dovoljno pasa. Kada se rastajala od Zelde znala je da će joj biti teško, ali nije verovala da će baš plakati celim putem dok je psa vozila njenim novim vlasnicima.

Seneka kaže da se udomljavanjem pasa bavi već 12 godina, ali da se nikad kao tad nije osećala kao da daje svog psa.

I Zelda propatila

Nije samo Seneki bilo teško. I sama Zelda je bila veoma tužna. Toliko da je, nakon samo deset dana života u novoj porodici, odlučila da pobegne od kuće i potraži put natrag do žene koja ju je ponovo naučila da se raduje.

Zelda nije odustajala od toga da se vrati Seneki iako je napolju bilo veoma hladno i iako danima verovatno nije uspevala da pronađe ništa da jede. Novi vlasnici su Seneki javili da je Zelda pobegla, a kada je čula da je viđena negde na pola puta između njene i kuće novih udomitelja shvatila je da kuja zapravo pokušava da joj se vrati.

Nakon 97 dana lutanja i potrage, Zelda je pronađena sredinom maja i vraćena Seneki. Iako je bila veoma izgladnela i iako nije ličila na sebe, skeniranjem čipa potvrđeno je da je zaista u pitanju Zelda

- To je bilo čudo! Rasplakala sam se od sreće i izvinjavala sam joj se što je nisam odmah prepoznala - rekla je Seneko, koja je na kraju prelomila i odlučila da Zeldu zadrži zauvek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ❤️

    3. jun 2020 | 16:16

    Dušaaaa milaa 💋

  • Zoka

    3. jun 2020 | 16:47

    Pa da,pas je najverniji covekov prijatelj. Pas ide za gazdom,dok macka je sebicna i ide za hranom. Ja imam maltezera,a imala sam zenku vucjaka koju i dan danas zalim jer je iz custa mira hladnokrvno ubio dvojnik kuce u kojoj stanujem. Bilo je pre 15 godina,ali je nikada nisam prebolela. Policija nije reagovala tada,dok danas je za svaku pihvalu. Decu i kuce obozavam

  • Neca

    3. jun 2020 | 20:15

    I meni se moj macak vratio...ne zeli nikog drugog! Hrana?! Pa realno imao je vise kod novog gazde. Muka mi je od predrasuda! Aman!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA