• 2
 ≫ 

5 rasa najmanjih pasa na svetu: Možete ih nositi svuda sa sobom, a idealni su i za stan

 ≫ 

Među najmanjim rasama su čivave, mopsi i jorkširski terijeri

  • 2
Čivava Foto: Pixabay

Mali psi postali su itekako popularan izbor za kućne ljubimce i to ne bez razloga. Možemo da ih smestimo u krilo i da ih nosimo svuda sa sobom a ujedno su i neodoljivo preslatki.

Ovo je 5 najmanjih rasa pasa na svetu koje možete bez problema da držite i u kući i u stanu. I imajte u vidu da, poput velikih pasa, i mali zahtevaju puno pažnje i nege.

Čivava 

Najprepoznatljiviji mali pas, čest ljubimac imućnih pojedinaca. Čivava ima specifičan karakter, a teži između 0,5 i 2,5 kilograma. Ime joj potiče od meksičkog grada Čivava. Iako je tako minijaturan, odan je vlasniku, a ume da bude i zaštitnički nastrojen, te ponekad preterano lajav. Čivava je veran prijatelj, srdačan i prepun ljubavi za gazdu.

Pomeranac 

Nežan, blag i sladak, no ponekad može biti jako bučan. Prilično dobro se slaže sa decom, no, pretežno onda kada ih deca imaju od štenećeg doba. Teži do 4 kilograma i ima mekanu, pufnastu dlaku. Pas je lojalan vlasniku i ponaša se kao čuvar.

Pomeranac posle igre Instagram/PrintScreen

Mops 

Pas koji liči na igračku, ima spljošteno lice i njušku, pun je nabora i rep mu je uvijen. Jedan je od najsimpatičnijih rasa, harizmatičnog je karaktera, prijateljski nastrojen i pomalo smešan. Ima lepu, sjajnu dlaku koja može biti različite boje, i mišićavo, malo telo, što ga čini jedinstvenim. Mana mu je što, zbog kratke njuške, hrče i zvižduće, pa pripremite čepove za uši, ukoliko želite da spavate u istoj prostoriji sa njim.

mops Milutine, silazi s fotelje / foto: pixabay.com

Jorkširski terijer

 Jedan od najmanjih pasa na svetu, ali i najslađih. Lako se uklapa u svako domaćinstvo i odličan je pas čuvar, pouzdan i brižan. Maksimalna kilaža ovog psa je 3,2 kg. Potrebno mu je puno šetnje, iako, zbog sićušnih nogu, to možda tako ne izgleda.

Jorkširski terijer Pixabay.com

Patuljasta pudla j

Najmanji pas na listi i lojalan je vlasniku, a postoji u više različitih boja. Prvobitno je uzgajana kao pas plivač, a danas je poslušna rasa psa, vešta u različitim psećim disciplinama, kao pas tragač ili pas čuvar stada.

Video: Kako izgledaju jutarnji razgovori sa psom: Pospana čivava sve razume šta joj vlasnica priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari