≫ 

Pas koji je postao grčki narodni heroj: Zbog udisanja suzavaca imao je brojne zdravstvene probleme

Lukanikos, što znači "kobasica", imao je deset godina i postao je poznat kada se sa demonstrantima suočavao sa policijom i suzavcima na ulicama Atine

  • 0
Pas Atina protesti policija Foto: Profimedia/ARIS MESSINIS/AFP

Pas mešanac koji je postao grčki narodni heroj tokom nereda protiv štednje u toj zemlji 2011. godine umro je na današnji dan pre šest godina.

Lukanikos, što znači "kobasica", imao je deset godina i postao je poznat kada se sa demonstrantima suočavao sa policijom i suzavcima na ulicama Atine.

Bio je lutalica, ali ga je jedan čovek uzeo i čuvao, a čak je 2011. godine završio na listi magazina "Time" kao jedna od ličnosti godine.

On this day, 9 October 2014 the Greek 'riot dog' Λουκάνικος (Loukanikos: "sausage") died peacefully in his sleep....Posted by Working Class History on Петак, 09. октобар 2020.

Imao je nekoliko zdravstvenih problema zbog udisanja suzavca, a umro je u snu 2014. godine.

Da podsetimo, suočena sa ogromnim dugovanjima, Grčka je pregovarala sa EU i MMF, koji je vladi 2011. nametnuo oštre mere štednje. Mere su pokrenule ulične proteste, a bes javnosti je ekskalirao u nasilje.

Video: 1, 2, 3... Počni da jedeš! Mačka se pokvarila, pa kao psi, sluša po komandi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA