• 1
 ≫ 

Divna vest za vlasnike i njihove čupave prijatelje: Samouslužna perionica za pse otvorena u Subotici

 ≫ 

Ono što ovu samouslužnu perionicu pasa izdvaja od drugih, jeste da je otvorena 24 sata dnevno, pa više nema zakazivanja ili čekanja na termin

  • 1
Samouslužno kupanje pasa Foto: Facebook/SVETPASA.com

Ideju za otvaranje samouslužne perionice za pse Bojan Torbica dobio je nakon pokretanja sajta svetpasa.com koji je specijalizovan samo za vlasnike pasa.

Bojan je samouslužnu perionicu otvorio po ugledu na perionice koje već postoje u inostranstvu.

- Želeo sam da sam okupam svog psa, mnogo je teže to uraditi ako se živi u stanu.  Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se iz pripreme, odnosno kvašenja psa vodom, čija je temperatura podešena na idealnih 36 stepeni. Potom ide šamponiranje, u kom se voda automatski meša sa precizno određenom količinom profesionalnog šampona za kupanje pasa, a nakon toga slede regenerator za dlaku i preparat protiv buva i krpelja. Na samom kraju je ispiranje čistom vodom i sušenje fenom, kojim se postupak završava - objašnjava Torbica.

Ono što ovu samouslužnu perionicu pasa izdvaja od drugih, jeste da je otvorena 24 sata dnevno, pa više nema zakazivanja ili čekanja na termin, već je usluga dostupna sedam dana u nedelji, čak i tokom praznika.

- Velika prednost korišćenja samouslužne perionice je u tome što ste u ovom postupku samo vi i vaš pas, a ako se uzme u obzir da psi najviše veruju svojim vlasnicima, te da za mnoge od njih kupanje možda i nije najprijatnija aktivnost, kupku će mnogo lakše podneti sa svojim vlasnicima, nego sa nekom nepoznatom osobom u salonu- kaže Torbica.

Samouslužna perionica za pse, ili kako vlasnici vole da je nazivaju "njihovo drugo kupatilo" privukao je veliku pažnju građana Subotice, pa je u prvih tri dana otvaranja zabeleženo čak 70 kupanja pasa.

- Vlasnici prosečno provedu sat vremena kupajući psa u kupatilu, a onda još sat vremena čisteći to kupatilo. Na ovaj način olakšali smo vlasnicima da na brz način, bez nereda srede svoje kućne ljubimce. Ono što je savet svima koji planiraju dolazak je da ponesu svoj peškir, kako bi ubrzali proces sušenja dlake- kaže Bojan.

On na kraju dodaje da im je u planu da otvore još jednu ovakvu perionicu u Subotici, a u budućnosti će se širiti i na druge gradove u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari