Probušio je četiri rupe na kutiji od šibica i onda je napravio nešto što ćete odmah probati da uradite... (VIDEO)

Za ovaj mali "eksperiment" vam je potrebno da imate bateriju, žice i snimke, kao i slušalice ili zvučnike. I onda, zabava može da počne

  • 8

Različiti mali eksperimenti i izumi često rešavaju velike probleme i nedoumice, iako su napravljeni od običnog i jeftinog materijala. Ovakve tvorevine čine život lakšim i zanimljivijim, jer su praktične i primenjive.

Ova ideja će vam se sigurno dopasti, a verovatno ćete poželeti i sami da napravite ovaj mali uređaj. Ako ste ikad posumnjali da mikrofon može da se napravi samo uz pomoć kutije od šibica i obične grafitne olovke, sada se možete uveriti i sami.

Prvo treba napraviti 4 rupe na kutiji, i provući minu olovke na tačno određenim mestima. Ovaj mikrofon se može koristiti za slušanje muzike na drugoj strani kuće, ukoliko se poveže dovoljno dugačkim kablom.

Najjednostavniji elektronski audio projekat će vas zabaviti i dok ga budete pravili, ali i kad ga budete koristili. Za ogled vam je potrebna i baterija, žice i snimci, kao i slušalice ili zvučnici.

Zabavan i jednostavan naučni eksperiment može se raditi i sa decom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M5

    9. februar 2015 | 20:41

    Ja napravio ovo ,ali samo ide preko blu tuta........

  • momazver

    9. februar 2015 | 20:39

    Sjajna reklama za *Meze*.

  • ljep covjek

    9. februar 2015 | 21:35

    Ovde nema m od mikrofona , na svaki zvucnik ili slusalicu kad povezete napajanje pukne kao udarac usled pomeranja elektromagneta. U ovom slucaju se ekseri ponasaju kao prekidac na delic sekunde namoraj dobije pa izgubi struju. Svako ko je imao osnove elektrotehnike ili procitao malu knjigu elektronike znace o cemu se radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA