Turistička tura "Putevi Valtera" oduševila je Kineze: Više od 20.000 ljudi se prijavilo za ovo putovanje

Oduševili su se turističkom turom na kojoj će obići važna mesta iz glumčog života i doći u Sarajevo da razgledaju grad koji je njihov idol branio

  • 7

Film režisera Hajrudina Krvavca "Valter brani Sarajevo" najgledaniji je film svih vremena u Kini. Pokojni Bata Živojinović, koji u njemu igra glavnu ulogu, u Kini je i dalje najpopularniji glumac, a Kinezi luduju za njim. Oduševili su se turističkom turom na kojoj će obići važna mesta iz glumčog života i doći u Sarajevo da razgledaju grad koji je njihov idol branio. Više od 20.000 Kineza su rezervisali ovo šestodnevno putovanje.

Kinezi došli da se oproste od svog HEROJA VALTERA (FOTO) (VIDEO)

Obožavatelji su na turu krenuli iz Beograda. Valterovim stopama turisti će nastaviti prema Oplencu, Zlatiboru, Drvengradu i Višegradu te na kraju stižu u Sarajevo.

- Turisti ne bi smeli da zaobiđu kultni restoran Bevandu, preko puta Batinog i Lulinog stana, u koji je tata hrlio na morske specijalitete. Više od 15 godina se družio s vlasnikom Zoranom, koji je naš porodični prijatelj - kaže Miljko Živojinović (54).

Miljko misli da bi turiste iz Kine trebalo odvesti i u Batino rodno selo Koračicu na Kosmaju.

- Bata je obožavao da ide u svoje selo gde je proveo detinjstvo. Njegov otac Dragoljub pedesetih godina je obnovio Batinu rodnu kuću, a Bata je sedamdesetih sagradio vikendicu odmah pokraj "stare kuće" - priseća se Miljko.

U Koračicu je često dolazio i režiser Krvavac. Bata mu je bio kum na venčanju sa suprugom Ešrefom.

BATA DO KINE: Valtera nisu zaboravili, pogledajte šta su u njegovu čast uradili! (FOTO)

- Oni su se venčali u Batinom selu, a pričali su da je to bilo slavlje za pamćenje. Nisam siguran na koje će lokacije turistička agencija voditi Batine fanove, ali nikako ne bi smeli da zaobiđu Crveni krst gde je tata proveo mladost i Beogradsko gradsko pozorište u gde je započeo glumačku karijeru - rekao je Miljko.

Dodao je da su njegov otac i Boris Dvornik bili nestašni tandem koji se za vreme snimanja u Sarajevu najviše provodio u hotelu Evropa. Miljko smatra da bi Batini fanovi trebali posetiti i sarajevski bioskop u gde je 1972. premijerno prikazan “Valter brani Sarajevo”.

- Voleo je da nam priča kako ga je nakon snimanja Krvavac zvao Frenki, jer su Batu zbog te uloge prozvali Frankom Sinatrom jugoslovenskog filma. Na taj je nadimak bio jako ponosan - zaključuje Miljko Živojinović.

(Telegraf.rs/Izvor: Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Svetislav

    5. novembar 2017 | 19:04

    Прави валтер је био равногорац , Србин И официр Краљевине југославије

  • Muslin

    6. novembar 2017 | 00:07

    Koji smo mi narod gledao sam kako se pojedini mediji a zna se i koji rugaju valteru kako je bata pogadjao jednim metkom celu četu brojali su mu koliko je pobio nemaca u tom filmu jedno vreme je toliko bio izlozen ruglu da to nije bilo dobro a sad 20000hiljada puta 1000 evrica sad vam je valter dobar koji smo mi prevrtljivci

  • Aki

    6. novembar 2017 | 03:04

    Malo se prijavilo. Ako ne dode 250 miliona nista nisu uradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA