• 2

Mapa najtolerantnijih zemalja na svetu: Šta mislite gde je Srbija?

Ocenjivanje se baziralo na pristupu zakonskim pravima, slobodi govora i religiji, društvenoj toleranciji, pogotovo prema migrantima i etničkim manjinama

  • 2

Mapa koju je objavio nationalgeographic.rs prikazuje zemlje sveta prema tome koliko lične slobode njihovi građani uživaju. Sudeći prema poziciji, Srbija se nalazi negde u sredini, čak malo bliže slobodnim zemljama.

Po slobodi trgovine Srbija najgora u regionu!

Srbija, zemlja bez ekonomskih sloboda

Ocenjivanje se baziralo na pristupu zakonskim pravima, slobodi govora i religiji, društvenoj toleranciji, pogotovo prema migrantima i etničkim manjinama.

Jedna od najmanjh država Evrope sa samo pola miliona stanovnika - Luksemburg se nalazi na vrhu liste. Slede je Kanada, a zatim Island, Holandija, Finska i Belgija. Urugvaj je jedina južnoamerička država koja se nalazi na ovoj listi, piše britanski Telegraph.

Novi Zeland se nalazi na trećem mestu kada su u pitanju lične slobode državljana, a Irska dospeva među 10 najliberarnijih država sveta, ostavljajući Veliku Britaniju na 15, a Sjedinjene Američke Države na 25. mestu.

Iza Belgije su Portugal, Norveška, Australija, Danska,Švedska, Velika Britanija, Španija, Malta, Švajcarska, Kostarika i Slovenija.

Srbija je negde u sredini.

Avganistan je najniže ocenjen kada su u pitanju lične slobode. Slede ga Sudan, Jemen i Egipat koji takođe prolaze loše kada su liberalna shvatanja u pitanju. Rusija je takođe na dnu liste, a iza nje se nalaze Irak i Demokratska Republika Kongo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA