≫ 

Sablasna i napuštena stanica prodata je milijarderu za vrtoglavih 58 miliona dolara. A on ima luksuzni plan! (FOTO) (VIDEO)

Tokom Drugog svetskog rata korišćena je kao komandni centar za protiv-vazdušnu odbranu...

  • 0

Sramežljivo stoji na Pikadili liniji londonskog metroa, Brompton metro stanica svoju istoriju započela je pre tačno 111 godina.

Novi dokazi otkrivaju pravi identitet serijskog ubice Džeka Trboseka: Pronađen dnevnik koji bi mogao da reši najveću misteriju na svetu

Ovu stanicu, koja se nalazi između Najtsbridža i Južnog Kensingtona, dizajnirao je poznati engleski dizajner Lesli Grin, arhitekta i tvorac mnogih metro stanica u glavnom gradu Britanije.

Printksin: Youtube/Ajit Chambers

Međutim, budući a je bila u blizini drugih stanica, tokom godina ju je zbog njene lokacije koristilo jako malo ljudi.

Vremenom su i vozovi prestali da staju na ovu stanicu, tako da je prvi put bila zatvorena 1926. godine. Bromton je krenuo polako da pada u zaborav i postaje prava sablasna stanica, nalik onim u horor filmovima.

Foto: Wikipedia/Annie Mole

Kakvu takvu svrhu dobila je tek tokom Drugog svetkog rata kada je prerađena, a zgrada iznad nje korišćena kao komandni centar za protiv-vazdušnu odbranu. Nakon rata, u narednih 60 godina, opet je pala u zaborav.

Međutim 2011. godine pojavile su se ideje da bi bar onaj deo stanice koji je korišćen tokom Drugog svetskog rata mogao biti otvoren za javnost. Odmah zatim i sablasni tuneli stavljeni su na prodaju od strane tamošnjeg Ministarstva odbrane 2013. godine. Već naredne, 2014. kupio ih je za vrtoglavih 58 miliona evra milijarder iz Ukrajine, izvesni Dmitro Firtaš, sa idejom da ceo ovaj decenijama napušteni prostor, velik preko 2.600 metara kvadratnih, pretvori u luksuzne apartmane, piše "abandonedspaces.com".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA