≫ 

Musliman Adam je bio žena, od njegove kože su mu napravili penis: Želeo je da bude dečak, a kod kuće su hteli da ga ubiju zbog toga (VIDEO)

Bio je jedna od dve ćerke i nikad nije voleo da nosi haljine

  • 5

U Aleksandriji, u Egiptu, 1991. godine rođena je jedna devojčica. Ona više ne postoji. Ali, daleko od Afrike, u Glazgovu u Škotskoj, jedan čovek nema krštenicu. On se zove Adam. Adam Kašmiri je nekada bio ta devojčica.

Putinov ljubimac koristi mržnju prema gejevima da bi vladao Čečenijom: Poziva na ubijanje zbog časti, a za poslušnost je uvek bogato nagrađen (FOTO)

Odrastajući u Egiptu, reč transrodna osoba nikada nije spominjana.

- Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim ko sam. Mislio sam da sam jedina osoba na svetu koja se oseća tako.

Adamov put je bio opasan. Otišao je iz Egipta zbog straha za svoj život. Bio je jedna od dve ćerke i nikad nije voleo da nosi haljine. Od desete godine je stvarno poželeo da je dečak.

- Sećam se da sam rekao prijatelju i komšiji da bih voleo da sam dečak. To je bilo iskreno. Mislio sam da bih voleo da sam dečak, da se igram na ulici i ostajem do kasno.

Foto: Wikimedia / Roland Unger

Ali, nije imao ni sa kim da razgovara, a u egipatskoj konzervativnoj muslimanskoj kulturi, muškarci i žene moraju da se pridržavaju strogih pravila rodno-stereotipskog ponašanja. Iako homoseksualnost nije posebno zabranjena u Egiptu, LGBT osobe su često osuđene po zakonima o razoružavanju zemlje. A situacija se pogoršala od vojne intervencije 2013. godine koja je na vlast dovela Abdela Fataha el Sisija.

U proteklih nekoliko godina na stotine LGBT osoba je uhapšeno, a trans osobe su često uznemirivane i fizički zlostavljane.

U 18. godini je otpušten sa posla zbog toga što se nije oblačio kako je bilo očekivano od ženskih radnika, i tada je njegov život dotakao dno.

- Bio sam zavisnik od droge, pio sam puno alkohola. Počeo sam da uzimam drogu, pio puno alkohola. Počeo sam da uzimam jednu drogu, sličnu heroinu, i to je stvarno promenilo moju ličnost. Onda se dogovodio incident sa ocem i otišao sam od kuće.

Printskrin: BBC News

Adam je za BBC ispričao kako je protekla njegova operacija promene pola. Imao je dve operacije kako bi dobio muški polni organ.

- Uzeli su kožu sa moje ruke, sa nervnim završecima i arterijama, i napravili penis.

Ova godina je za Adama bila ključna. Oženio se i počeo da igra u predstavi koja je inspirisana njegovim životom.

Pogledajte video:

(L.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sanja

    26. avgust 2017 | 17:46

    Nije lako živeti tuđa očekivanja. Svako bi se ili drogirao ili ubio u takvoj situaciji gde telo ne odgovara ličnosti. To je ogroman stres i promena pola je najefikasnije rešenje. Na kraju krajeva ja ne bih ni prepoznala da je ovaj čovek nekada bio žena.

  • Sulejman

    27. avgust 2017 | 09:43

    ISLAM STROGO ZABRANJUJE TAKVE STVARI , znaci on nemoze biti musliman

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA