≫ 

Najlepša reka na svetu menja pet boja: Preko godine je sasvim obična, pa odjednom eksplodira i oživi. Tajna je na njenom dnu (FOTO)

Kako je svaki čovek drugačije doživljava tako i ona ima mnogo imena kao npr. "Reka Pet Boja" , "Tečna duga" , "Reka koja je pobegla iz raja" i naravno "Najlepša reka na svetu"

  • 3

Jedna reka u Kolumbiji predstavlja pravi prirodni fenomen koji godinama oduševljava lokalne stanovnike, ali i turiste širom sveta koji dolaze kako bi se i sami uverili u njenu lepotu.

U jednom momentu zelena svetlost je pala na ostrvo, u krateru se ogledala mistika!

Naime, reka Caño Cristales specifična je po tome što u njoj možete videti žutu, zelenu, plavu, crnu i ponajviše crvenu boju, a sve to "proizvodi" biljka koja je na dnu (Macarenia clavigera).

Foto: deviantart.com/dantebw

Kako je svaki čovek drugačije doživljava tako i ona ima mnogo imena kao npr. "Reka Pet Boja" , "Tečna duga" , "Reka koja je pobegla iz raja" i naravno "Najlepša reka na svetu".

Ono što je interesantno, većinu godine ona se uopšte ne razlikuje od bilo koje druge reke na svetu. Gomila kamenja prekrivena nekom vrstom mahovine koja dosadno teče u svom smeru.

Foto: deviantart.com/dantebw

Ali, u jednom kratkom periodu svake godine, kada je vreme baš pravo (između kišne i letnje sezone) ona kao da oživi i eksplodira sa gomilom boja koje prosto izgledaju neverovatno! U to i sami možete da se uverite.

Ona je dugo bile zatvorena za turiste zbog mnogih gerilskih jedinica koje su bile aktivne u tom regionu, kao i zabrinutošću kakav bi uticaj spoljni faktori kao turisti mogli da naprave od nje.

Foto: deviantart.com/dantebw

Od 2009. godine ona je otvorena za turiste i polako zauzima jedno od glavnih mesta u brošurama kolumbijskih turističkih agencija.

Ovako izgleda Macarenia clavigera:

Foto: Wikipedia

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ccc

    15. septembar 2017 | 15:48

    Konačno jedan lep sadrzaj .Podrzavam.

  • M.K.

    15. septembar 2017 | 18:47

    Neiskvarena priroda ✨❤ fenomenalno !

  • Todoric

    15. septembar 2017 | 18:40

    Чаробно лепи су и кругови разних пречника и дубина,као да су израђени прецизном машином,а не водом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA