On je engleski majstor Mile, samo što pomaže deci na drugačiji način (VIDEO)

Deca širom sveta nose Stivenove veštačke ruke

  • 2

Stiven Dejvis ima garažu u kojoj dizajnira i štampa dlanove i ruke za decu i to potpuno besplatno. Protetičke udove pravi u boji koju deca požele i koju god deca temu požele, to i dobiju. "Njegove" ruke su dizajnirane tako da pokažu karakter deteta koje će ih nositi.

Mala Bosanka je rođena bez ruku i sa kraćom nogom: Ona je čudo od deteta i već zna šta želi da postane kada poraste (VIDEO)

Njegove ruke nisu samo lepe, njihova prava lepta je u njihovoj jednostavnosti. Dete je samo navuče i spremni su: i dete i ruka. Da bi koristili prste treba samo da saviju lakat koji zateže elastične opruge i tako načini pesnicu. Kad dete ispruži lakat, opruge se opuštaju, a šaka se tada otvara.

Stiv i sam, prethodne dve godine, nosi svoj izum. I sma je rođen bez levog dlana pa zna sve o izazovima sa kojima se ova deca suočavaju. Njegova stara protetička ruka, je kaže, kao neka stvar iz srednjevekovne sobe za mučenje.

Ali, ta stara, nezgodna ruka bila mu je inspiracija da popravi stvari. Troškovi po jednoj ruci su manji od 20 funti (oko 2.700 dinara). Veoma složene bioničke ruke koštaju od 60.000 do 150.000 funti, a ako zamislimo da dete preraste ruku onoliko brzo koliko preraste cipele, zamislite onda, kaže Stiv, koliki je to trošak za roditelje.

Od svog dobrotvornog rada, Stiv ne zarađuje ni dinara. Radi zahvaljujući donacijama, ponajviše zahvalnih roditelja.

Sada deca širom sveta nose Stivenove ruke, a zahvaljujući njemu mogu maksimalno kvalitetno da žive.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Generacija 84

    25. septembar 2017 | 07:56

    Svaka čast dobri čoveče...

  • Suza

    25. septembar 2017 | 08:32

    Fantastično. Divan tekst o divnom gestu. Čoveče, svaka čast za humanost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA