Najveća palata na svetu: Ima 1.788 soba, sva je u zlatu, kralj i princ su ovde organizovali bahanalije i orgije sa maloletnicama (FOTO)

Ima neverovatnih 1.788 spavaćih soba, 257 kupatila, banket salu u koju može da stane oko 5.000 gostiju i džamiju za 1.500 ljudi

  • 2

Palata Istana Nurul Iman je zvanična rezidencija sultana od BrunejaHasanala Bolkiaha, i zvanično je sedište vlade te države. Nalazi se na obroncima reke Bruneji, nekoliko kilometara južno od Bandara Seri Begavana, glavnog grada Bruneja. To je najveća privatna rezidencija na svetu, a smatra se i "najvećom palatom na svetu".

Sultan slavi 50 godina na vlasti kao najbogatiji čovek na svetu: Vukli su njegove zlatne kočije, pa je zabava počela u palati od 1.800 soba (VIDEO)

Foto: Wikimedia/Emaux de Briare

Njeno ime je uzeto iz malajskog Istana i arapskog Nurul Imana, što znači "Palata svetlosti vere". Dizajnirao ju je arhitekta Leandro V. Locsin, koji je koristio zlatne kupole i lukove na krovovima kako bi naglasio islamske i malajske uticaje u Brinejima.

Foto: Wikimedia/de:Benutzer:Chtrede

Izgradnju je vodila Ajala International, filipinska građevinska firma, a završena je 1984. godine. Ukupni troškovi su iznosili neverovatnih 1,4 milijarde dolara.

Kada je izgrađena, postala je naveća palata na svetu i najveća porodična kuća koja je ikada sagrađena.

Foto: Wikimedia/de:Benutzer:Chtrede

Ima neverovatnih 1.788 spavaćih soba, 257 kupatila, banket salu u koju može da stane oko 5.000 gostiju i džamiju za 1.500 ljudi.

Palata ima garažu za 110 automobila, klimatizovane štale za čak 200 konja i 5 bazena. Ovo zdanje se prostire na 200.000 kvadratnih metara.

Foto: Profimedia/Alamy

Zbog svoje veličine palata ima 564 lustera, 51.000 sijalica, 44 stepeništa i 18 liftova.

Istana Nurul Iman se koristi za sve službene funkcije vlade. Pored kancelarije premijera, ovde se nalazi i sedište vlade.

Foto: Guliver/Christopher Furlong/Getty Images

U palati se nalazi i soba sa tronom, gde sultan organizuje brojne svečanosti, proslave rođendana i proglašava prestolonaslednika.

Sultan ima i bogatu kolekciju automobila poznatih marki kao što su ferari, bentli, lambordžini i slično.

Foto: Guliver/Christopher Furlong/Getty Images

Palata nije otvorena za javnost, osim tokom godišnje muslimanske proslave Hari Raja Aidilfitri. Tada palata prima 110.000 posetilaca tokom trodnevne proslave.

Takođe, palata je otvorena i tokom 10 proslave Ramazana.

Foto: Guliver/Christopher Furlong/Getty Images

Podsećamo, pre nekoliko godina se dosta pisalo o haremu i orgijama sultana od Bruneja i njegovog brata Džefrija. Ono što je posebno šokantno u celoj priči jeste da se u haremu mahom nalaze maloletne devojke.

Princ Džefri (59), živi u drugoj palati i imao je jahtu od 152 metara kojoj je dao ime "Sise" i dva broda "Bradavica 1" i "Bradavica 2".

Džilijam Loren, devojka koja je provela 18 godina u haremu sultana od Bruneja i njegovog brata princa Džefrija, odlučila je da 2014. godine napiše knjigu "Neke devojke" u kojoj je otkrila sve njihove mračne tajne.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aki

    10. oktobar 2017 | 14:00

    Svidaju mi se imena jahti. Svaka cast.

  • ...........

    11. oktobar 2017 | 05:43

    Bahanalije i orgije sa maloletnicama. Kakva je to zemlja gdje se otvoreno orgija sa maloletnicama. Boze mili ti vidis svaki kutak na zemaljskoj kugli, sprijeci takvo zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA