Ove životinje sutra dodaju na spisak ugroženih vrsta i lista je poprilično zabrinjavajuća

Predloženo je uključenje 35 vrsta iz čitavoga sveta, a konačni popis biće usvojen u subotu

  • 0
Životinje u zoo vrtu Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci okupljeni na međunarodnoj konferenciji o zaštiti životinjskog sveta u Manili u četvrtak su odlučili da prošire popis ugroženih vrsta novim životinjama koje treba zaštititi i očuvati.

Pogledajte dobro ovu sliku, koju životinju vidite? Ona ima veoma važnu poruku za sve nas (FOTO)

Među životinjama koje će biti proglašene ugroženima su šimpanze, lavovi, leopardi, medvedi iz pustinje Gobi, kaspijske foke i razne vrste morskih pasa, odlučeno je na 12. konferenciji stranaka Konvencije o očuvanju migracijskih vrsta divljih životinja.

Foto: Šimpanza

Ukupno je predloženo uključenje 35 vrsta iz čitavoga sveta, a konačni popis biće usvojen u subotu.

Delegati iz raznih vlada usaglasili su se da treba ojačati mere očuvanja tih migracijskih vrsta, navodi se u saopštenju organizatora konferencije CMS COP12.

Foto: Tanjug/AP

Broj tih sisara ubrzano se smanjuje zbog uništavanja njihovih staništa, ističe COP12. Na primer, u divljini između Mongolije i Kine postoji još samo oko 45 jedinki smeđih medveda u pustinji Gobi.

Međunarodna fondacija za dobrobit životinja IFAW pozdravila je najave svetskih vlada posebno u pogledu životinjskog sveta u Africi.

Foto: Profimedia/Alamy

- Ta nova predanost svetskih vlada jačanju zaštite divljih životinja u Africi nije mogla stići u kritičnije vreme: broj lavova, leoparda, žirafa i šimpanza strmoglavo pada širom kontinenta zbog uništavanja i fragmentacije staništa, krivolova i konflikata s ljudima - kazao je Metju Kolis, direktor međunarodne politike u IFAW-u.

Daljinac 

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA