Na zvaničnoj listi najomiljenijih imena u Beču nema muslimanskih imena, ali je zapravo Muhameda sve više

Portparol gradonačelnika Beča ukazao je da su obe liste ispravne i da niko neće ništa da sakrije, te najavio da će se sprovesti izmene

  • 6

Na zvaničnoj listi najomiljenijih imena za decu u Beču ne može se naći ime Mohamad, ali, prema pisanju bečkog dnevnika "Kronen cajtung", u internoj verziji Magistrata, koja nije poslata medijima, ipak se jasno vidi da je ovo muslimansko ime među najomiljenijima.

Pogledajte koje ime roditelji u Srbiji ne mogu da daju svom detetu - a koja su zabranjena u ostatku sveta

Islamsko ime Mohamad ili Muhamed je već na petom mestu najčešćih dečijih imena u austrijskoj prestonici.

Portparol gradonačelnika Beča ukazao je da su obe liste ispravne i da niko neće ništa da sakrije, te najavio da će se sprovesti izmene.

Na zvaničnoj listi grada Beča, koja se nalazi na sajtu Magistrata, nalazi se niz imena koja se mogu naći u Bibliji, dok muslimanskih nema, iako je proteklih godina usledio masivan talas doseljavanja lica sa arapskih prostora.

Istrazivanje "Kronen cajtunga" dovelo je do druge liste na kojoj se nalaze i strana imena, pored Mohameda ili Muhameda, nalazi se i Aleksandar, umesto Alexander.

List tvrdi da je Mohamad već od 2014.među prvih pet najčešće datih imena deci u Beču.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ceca

    21. novembar 2017 | 11:46

    Pa naravno da je najcesci kad su im se naselili mudzahedini koliko hoces...oni i daju deci to ime, nece valjda hriscani da daju deci takva imena...a oni se razmnozavaju samo tako...polako samo pa cete videti za koju godinu kad oni postanu vecina u celoj Austriji a ne samo u Becu.

  • Adi

    21. novembar 2017 | 18:20

    Ceca...jel ima nesto lose u tome?

  • Kosovka

    21. novembar 2017 | 17:49

    Vukasin.bre..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA