Najgori ruski zatvor - zvali su ga Ostrog, sada je Crni delfin: Ovde se robija zauvek, čuvari su nemilosrdni, na ćelijama su ispisani jezivi zločini (VIDEO)

Zatvorenici se u Crnom delfinu drže pod nazorom 24 sata. Nije im dozvoljeno da se odmaraju ili da sede na krevetima od trenutka kada se probude, pa sve do momenta dok ne odu ponovo na spavanje

 • 22

Federalna vladina institucija, kaznena kolonija broj 6 u regionu Orenburg, poznatiji kao Crni delfin, jedan je od najgorih, a mnogi kažu i najgori zatvor u Rusiji.

Ruski zatvor Crni delfin je pakao na zemlji: U njemu robijaju KANIBALI, a ispovest jednog od njih ledi krv u žilama (VIDEO)

Ovo je jedan od najstarijih zatvora u Rusiji i jedan od prvih zatvora, koji se tad zvao Ostrog. Zatvor je dobio nezvanično ime zbog fontane sa skulpturom crnog delfina, koji stoji ispred ulaza. Skulpturu su napravili sami zatvorenici.

1. novembra 2000. godine zatvor je počeo da drži zatvorenike osuđene na doživotnu robiju. Nalazi se blizu kazahstanske granice, na samoj granici sa Sibirom, i "dom" je za 700 najtežih kriminalaca u Rusiji. U njemu robuju ubice, zlostavljače dece, teroristi, kanibali, serijske ubice i takozvani "manijaci".

Pri dolasku u zatvor, čuvari zatvorenicima stavljaju povez oko očiju kako ne bi mogli da mapiraju zatvor i tako isplaniraju svoje bekstvo. Kada se prevoze između različitih zgrada kaznene ustanove, takođe im se stavlja povez.

Printskrin: Youtube/Discovery Channel

Crni delfin je i jedinstven po pitanju pratnje zatvorenika: moraju da budu savijeni, od struka ka nogama, dok im čuvari drže ruke sa lisicama iza leđa, znatno više od struka robijaša. Praktično, gledaju svoja kolena. Ova "stresna pozicija" omogućava maksimalnu kontrolu nad zatvorenicima, koja ih lišava pogleda na njihovu neposrednu okolinu, kao i sprečavanje njihovog bekstva i napada na zatvorsko osoblje.

Zatvorenici su izolovani i smešteni u ćeliju koja ima troje čeličnih vrata. Na 90 minuta dnevno, transportuju se do velikog kaveza za vežbanje. Za to vreme, ćeliju pretražuju čuvari kako bi možda našli ilegalne predmete.

Zatvorenici se u Crnom delfinu drže pod nazorom 24 sata. Nije im dozvoljeno da se odmaraju ili da sede na krevetima od trenutka kada se probude, pa sve do momenta dok ne odu ponovo na spavanje. Na svakih 15 minuta, stražar pravi krug i proverava svaku ćeliju kako bi bilo sigurno da zatvorenici poštuju pravila.

Foto: Wikipedia / Людмила Иванова / Lyudmila Ivanova

Supom se hrane četiri puta dnevno, dozvoljeno im je da koriste samo knjige, novine i radio, što predstavlja njihovu jedinu vezu sa spoljnim svetom. Kada im oficiri daju komandu, moraju da odgovore sa "da, gospodine".

Pored vrata ćelije stoje slike zatvorenika, sa svim njihovim zločinima kako stražari ne bi pali u iskušenje da im bude žao robijaša.

Zatvor Crni delfin i desetine drugih zatvora sličnih njemu, upoređivani su sa sistemom gulaga Sovjetskog saveza. Aktivisti za ljudska prava su ga opisali kao "koncentracioni kamp u II svetskom ratu".

Pogledajte video:

(L.C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

 • branko

  12. decembar 2017 | 19:39

  za ove nase psihopate sto ubijaju i siluju decu, za narko dilere, ubice, posto smo fleka od drzave, potpisati sporazum sa Rusima, i deportacija u gulag, pri tom zahtevati ekstra tretman prema uvozu iz Srbije, i posebnu paznju obratiti na ove sto se bave pravima najveceg ljudskog sljama, posto se porodicama zrtava od strane psihopata niko ne bavi, uvesti i kaznenu politiku za ove sto brinu za psihopate....

 • Rade

  12. decembar 2017 | 19:32

  To fali kod nas, to je pravi zavor, nema ležanja I odmaranja. A najviše mi se sviđa kako se moraju obratiti oficiru, sa da ili ne gospodinje. Tako se vaspitava bagra, a ne kod nas, tertane, Lcd televizori I ostala zanimacija.

 • Srb

  12. decembar 2017 | 17:53

  Treba uzeti licencu, za nas takav jedan bi bio pun pogodak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA