≫ 

Pronašli su jaja druge najotrovnije zmije na svetu u pesku za decu: Tri dana kasnije naišli su na još 7 paklenih scena u istom dvorištu!

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) ima drugi najjači otrov među svim zmijama, iza kopnenog tajpana koji takođe živi u Australiji

  • 4

Stručnjaci su u školskom igralištu u Australiji, u delu gde se deca igraju u pesku, otkrili na desetine jaja smrtonosne zmije koja su bila oko dve nedelje od izleganja.

MRTVI STE ZA TREN OKA: 11 najstrašnijih zmija otrovnica od čijeg se pogleda ledi krv u žilama (FOTO)

Istočna smeđa zmija odložila je jaja prošlog meseca u malom gradu Laurietonu 400 kilometara od Sidneja.

Dobrovoljci su proveli tri dana pročešljavajući igralište i otkrili su ukupno sedam gnezda jaja, objavila je nadležna služba. Jedan je opisao kako se u jajima vidio obris prugaste zmije.

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) ima drugi najjači otrov među svim zmijama, iza kopnenog tajpana koji takođe živi u Australiji, ali na vrlo zabačenim mestima za razliku od ove otrovnice koja se neretko nađe u predgrađima velikih gradova.

Stručnjaci kažu kako je reč o agresivnoj i brzoj zmiji koja je odgovorna za najveći broj smrtnih ugriza zmija u Australiji.

Pogledajte snimke o ovoj vrsti zmija:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Au

    2. januar 2018 | 23:31

    Hvala lepo na Australiji, Srbija je zakon!

  • srbin

    3. januar 2018 | 11:21

    Koja crna Australija ne bih ti tamo otisao da mi plate

  • Pera Kojot # 1

    3. januar 2018 | 17:18

    Kad bi vi, sto nebi ziveli u Australiji zaradili par plata tamo, nebi vam smetali ni dinosaurusi da se kojom slucajem izlegu! Ali sta je jedna zmija I par plati pored jelke od 80 hiljada evra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA