≫ 

Napala je tigrasta ajkula dok je ronila, a onda se pojavio džin od 36 tona i spasio je: Neverovatan snimak iz dubine okeana (VIDEO)

Nen Hauzer tvrdi da je ovo dokaz da grbavi kit intuitivno želi da zaštiti druge vrste, ona smatra da to dosad još nije zabeleženo na filmu

  • 1

Neverovatan trenutak zabeležila je naučnica dok je ronila, kada je pokušao da je napadne morski pas. Tada se pojavio nežni div, oko 36 tona težak grbavi kit koji ju je zaštitio svojim dugačkim prsnim perajem, gurajući je od krvoločne zveri, piše dailymail.co.uk.

Pronađena ajkula stara više od 500 godina: Na svet je došla u vreme Šekspira (FOTO)

Fotografije i video nastali su u vodama oko Rarotonge, najvećeg ostrva Kukovog arhipelaga u Pacifiku.

Biološkinja Nen Hauzer ispričala je za medije da je grbavi kit zaštitio nju i njen tim od tigrastog morskog psa tako što ju je zaklonio svojim velikim perajem, a pomoću glave ih je izgurao. U jednom je trenu čak ženu podignuo iznad površine okeana.

Ovaj veličanstveni susret dogodio se u oktobru prošle godine, a Nen tvrdi da je ovo dokaz da grbavi kit intuitivno želi da zaštiti druge vrste. Misli da to dosad još nije zabeleženo na filmu.

Printskrin/Youtube:Trend Zone

- Nisam bila sigurna šta je kit naumio kad mi je prišao, ali nije prestajao da me gura više od 10 minuta. Provela sam 28 godina pod morem s kitovima i nikad se nisam susrela s tako taktilnim kitom i toliko upornim da me smesti ispod prsnog peraja i zaštiti. Meni je to bilo na neki način i zabavno jer sam jedan od autora "Pravila i propisa ponašanja prema kitovima". Zalažem se protiv njihovog zlostavljanja, a sad je jedan zlostavljao mene - rekla je kroz smeh i dodala:

- Provela sam 28 godina braneći kitove, a u tom trenutku nisam ni shvatila da su oni branili mene!

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA