≫ 

Moćna mapa pokazuje koliko zemlje Evrope imaju tenkova spremnih za rat: Gde je tu Srbija? (FOTO)

Ono što privlači najveću pažnju su ipak države na Balkanu

  • 52
Foto: Telegraf

Kada se govori o naoružanju u Evropi, pojedine zemlje se trude da u određenoj meri smanje svoje naoružanje, dok se druge trude da ga povećaju, jer smatraju da bi mogle da buti ugrožene. Mapa koja pokazuju kakva je situacija na starom kontinentu po pitanju broja tenkova koje države poseduju postala je pravi hit na društvenim mrežama.

Ovo su najopasnije zemlje na svetu, a balkanske imaju isti problem: Na ovim mapama su izdvojili Kosovo i dali posebno upozorenje

Rusija je daleko najbolje naoružana zemlja Evrope i to sa 15.325 tenkova. Po tom pitanju retko koja druga država može da joj parira.

Za njom sledi Turska sa "tričavih" 2.537 tenkova, pa Grčka sa 1.345. Francuska i Italija imaju po 200, Velika Britanija nešto više od njih 227, a Nemačka 250.

Španija ima 434 tenkova, a verovali ili ne ima i onih država koje tenkove uopšte i nemaju. Ono što privlači najveću pažnju su ipak države na Balkanu.

Tu Srbija dominira sa 225 tenkova, a Hrvtska ima 77, a Slovenija 58. Poadaci za Bosnu i Hercegovinu nisu bili dostupni u ovom istraživanju.

Međutim, iako mapa privlači veliku pažnju i zaista jeste zanimljivo videti sve navedene brojke na jednom mestu, mapu ipak treba uzeti sa određenom dozom rezerve.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jaja

    28. januar 2018 | 16:36

    Kako go da bilo SRBIJA je zemlja koja se saginjati nece!!!!!

  • Suzi celina prizren

    28. januar 2018 | 12:57

    Umesto oruzja treba Hraniti gladne u svetu Djaba zlato diamanti Zalosno za covecanstvo.

  • Realan

    28. januar 2018 | 17:47

    Srbija ima više tenkova od nekih zemalja u okruženju ali je daleko slabija od tih zemalja. Konkretno naša vojska ima oko 200 oklopnih vozila a Hrvatska je samo od USA tokom 2016. dobila 262. oklopna vozila. Kada na to dodamo njihove Patrije i stara vozila koja posedujemo i mi vidimo koliko je njihova kopnena vojska jača. Mađarska ima više od 600 oklopnih transportera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA