Petar Pan danas puni 65 godina, a i dalje je dečak vedrog duha: Skrivena poruka iz filma uči nas kako da budemo srećniji

Davne 1953. godine na današnji dan je bila premijera ovog crtanog filma

  • 1

Milioni dece širom sveta su vrlo brzo postali zaljubljeni u dečaka nestašne naravi i vedrog duha. Sam pisac bajke o Petru Panu, Džejm Metju Bari, nije do detalja opisao dečaka, već je rekao da je lepi dečak sa prelepim osmehom koji ume da leti i nikada ne stari. Tako je i sa Zvončicom. Ona je mala dobra vila koja je dečakov "dobar glas" i verni pratilac, ali svako može da je doživi na svoj način i "dosanja" njen opis.

Lion King proglašen za najbolji crtani film svih vremena (VIDEO)

Neko smatra da je ona glas razuma ili intuicija, drugi pak, misle da je ona njegov putokaz, njegov anđeo, prijatelj i tako dalje. Svakako je neko ko doprinosi čitavoj priči na zanimljiv način.

Petar Pan živi u  svojoj kolibi u Nedođiji, i kao vođa svoje “bande” tokom čitavog crtaća šalje dosta poruka. Mi pamtimo dosta njih ali jednu želimo da podelimo sa vama na današnji dan, a to je da svako od nas definitivno treba da ostane dete. Ne mislimo u bukvalno smislu, ali ako se zamislimo..

..ko je najčistije duše, srca? Dete.

Ko se raduje životu? Dete.

Ko se smeje kad mu je lepo, a plače kad je tužan? Dete.

Ko grli jako kada god poželi? Dete.

Ko kaže sve što misli bez ustručavanja? Dete.

Ko vas voli čisto? Dete.

Ko ne taktizira sa emocijama? Dete.

Foto: Pixabay

Zar postoji neko ko bi mogao da poželi da odraste?

Danas, kada su neke životne vrednosti poremećene i izgubljene, važno je da budemo dobri sami sa sobom i tim detetom u nama. Promena kreće od nas. Igrajte se sa životom i pratite svoju “Zvončicu”. Slobodno idite za onim osećajem koji čini da budete radosni i spokojni, probudite malog Petra Pana u vama.

I ovo nije crtani film samo za decu, da se razumemo. Roditelji slobodno se smestite u krevet sa najmlađima i uživajte. Ima nešto u toj bajci što baca na razmišljanje, zar ne?

I ovo nije crtani film samo za decu, da se razumemo. Roditelji slobodno se smestite u krevet sa najmlađima i uživajte. Ima nešto u toj bajci što baca na razmišljanje, zar ne?Davne 1953. godine na današnji dan je bila premijera ovog crtanog filma.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Katarina

    11. februar 2018 | 19:40

    Ako ne postanete kao deca necete uci u carstvo Nebesko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA