Strumica je večeras bila evropski Rio: Igralo se uz oro, čoček i starogradsku muziku, plesači iz Arube svima zavrteli pamet (FOTO) (VIDEO)

Strumički maskenbal je još jednom potvrdio da nije slučajno izabran među sedam najatraktivnijih zimskih događaja u Evropi

  • 1

Najjužniji grad u Makedoniji, Strumica večeras je bio evropski Rio, a članovi grupe "živi mrtvaci", bračni par Orce i Natka Spasovski na karnevalskom balu su bili proglašeni za princa i princezu proslavljenog Strumičkog karnevala.

Neviđeni spektakl na Vrnjačkom karnevalu: 2.000 ljudi plesalo na ulicama, nastup Brazilki oduševio sve posetioce (VIDEO)

Ipak, najveću atrakciju su predstavljali gosti sa holandskog ostrva Aruba, koji su u atraktivnim, a devojke u izazovnim kostimima nastupili plešući "sako".

- Mi smo i lane bili na Strumičkom karnevalu. Ove godine smo brojniji. Naša karnevalska grupa ima 50 članova, a predstavićemo se tradicionalnim plesom "sako", koji je mešavina muzike i plesa sa Trinidada i Tobaga - izjavila je Saira, vođa karnevalske grupe iz Arube.

Princ i princeza će sa svojom svitom predvoditi povorku od oko 500 učesnika karnevala iz Holandije, Nemačke, Hrvatske, Srbije i Bugarske, a karnevalska groznica će trajati do ranih jutarnjih sati.

Uz oro, čoček, rok, starogradsku muziku i ples sa Arube, ali i uz maske i šarene kostime, Strumički maskenbal je još jednom potvrdio da nije slučajno izabran među sedam najatraktivnijih zimskih događaja u Evropi.

To je potvrdio i predsednik Evropske federacije karnevalskih gradova, Ferdinand Van der Kron koji je oduševljen Strumičkim karnevalom.

- Kada čovek jednom zaplovi tim vodama, teško će ponovo izaći na kopno jer želi da ta karnevalska magija i euforija večno traje - slikovito je objasnio svoje učešće meštanin.

Na današnjoj Internacionalnoj karnevalskoj večeri bilo je prisutno oko 2.000 učesnika iz Makedonije i inostranstva raspoređenih u 41. grupu. Njihove kreacije ocenjuje žiri komisija, a za najbolje u nekoliko kategorija predviđene su novčane nagrade.

Pogledajte video:

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA