≫ 

Jedna je bela, a druga crna: Bliznakinje koje su imale istu boju kože na rođenju, danas niko ne veruje da su sestre (FOTO)

Marsija ima belu kožu, plave oči i plavu kosu i liči na majku koja je sa Kavkaza, dok Mili ima tamnu kožu, braon oči i crnu kosu i liči na oca koji je sa Jamajke.

  • 0

Marsija i Mili Bigs (11) su neidentične bliznakinje sa različitom bojom kože. Ovaj fenomen događa se jednom u 100 blizanačkih rođenja.

Kao jedanaestogodišnjakinje svesne su šta znači rasizam i svakog dana se sureću sa pitanjem "da li su stvarno bliznakinje"?

Marsija ima belu kožu, plave oči i plavu kosu i liči na majku koja je sa Kavkaza, dok Mili ima tamnu kožu, braon oči i crnu kosu i liči na oca koji je sa Jamajke.

Raznež na kub: 4 bliznakinje su gledale film, odjednom su skočile s kreveta i pokazale koliko se vole (VIDEO)

Svoju neobičnu priču ispričale su za Nacionalnu geografiju.

Rođene su 3. jula 2008. godine u Birmingemu u Engleskoj. Na rođenju su bile iste jer su imale sličnu boju kože. Međutim, posle 10 meseci boja kože je počela da se menja.

Foto: ABC News

- Promena se primetila kod Mili. Njena koža postajala je sve tamnija i tamnija, ali to nas nije brinulo - ispričao je otac Majkl Bigs.

Gde god da su se pojavile, privlačile su poglede ljudi, ali oni nikada nisu bili neprijatni prema njima. Ljudima je bilo zanimljivo što su devojčice drugačije, ali često nisu verovali da su bliznakinje.

- Većina veruje da smo najbolje drugarice. Kada im kažemo da smo rođene jedna za drugom, šokiraju se jer imamo različitu boju kože - objasnila je Marsija.

Sada, sa 11 godina, devojčice vrlo dobro znaju šta znači rasizam.

- Rasizam je kada neko sudi o vama na osnovu vaše boje kože, a ne po tome kakva ste osoba - rekla je Mili, dok je Marsija objasnila da je u pitanju "loša stvar jer može da povredi ljude i njihova osećanja".

Foto: ABC News

Na pitanje po čemu se razlikuju, devojčice ne misle na različitu boju kože i očiju, već pričaju o drugačijem stilu odevanja i omiljenim bojama.

- Mili voli stvari koje su tipične za devojčice. Voli roze boju, a ja ne. Ja sam muškarača - ispričala je kroz osmeh Marsija i dodala kako voli što su drugačije od ostalih ljudi jer to znači da su posebne.

Neidentični blizanci se rađaju kada dve jajne ćelije oplode dve različite sperme. Kao rezultat, embrioni dele 50 posto iste DNK. Kod mešovitih brakova, na izgled dece utiču brojni faktori, kao što su preci roditelja, kompleksna pigmentna genetika i drugi.

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M/Foto: http://abcnews.go.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA