≫ 

Ribar izvadio mrežu iz mora i u njoj zatekao neman dugačku 5 metara i tešku dve tone (VIDEO)

Kit ajkula je retka vrsta morskog psa dužine od pet do deset metara, a ova koju su ribari ulovili bila je duga oko pet metara, što bi značilo da je u pitanju mlađa životinja

  • 5

Kineski ribar se iznenadio se kada je iz svoje mreže izvukao morsku neman od dve tone. Njegova priča za javnost je kako se kit ajkula slučajno zaplela u mrežu i uginula u borbi za oslobađanje. Nastavlja kako je zbog toga bilo šteta pustiti da meso propadne, pa je odlučio da je proda.

Tragičan prizor na obali Australije: Nasukalo se 150 kitova, samo je još 15 živo

Iako se radi o strogo zaštićenoj i ugroženoj vrsti, ribar i njegov pomagač su se pravdali da to nisu znali pa su ga jednostavno utovarili na kamion i odvezli na pijacu, sa namerom da ga prodaju.

– Vadili smo mrežu iz mora kada smo primetili veliku rupu sa strane. Verujemo da je ovo veliko stvorenje probilo mrežu kako bi pojelo ribu koju smo ulovili – ispričao je ribar jednoj kineskoj televiziji, prenosi Morski.hr.

Kit ajkula je retka vrsta morskog psa dužine od pet do deset metara, a ova koju su ribari ulovili bila je duga oko pet metara, što bi značilo da je u pitanju mlađa životinja.

Vrsta je strogo zaštićena u svetu, pa tako i u Kini, no nažalost tamošnje vlasti izgleda ne ulažu mnogo napora u strogu zaštitu zaštićenih vrsta. Nedavne kampanje protiv trgovine slonovačom imale su nekog uticaja, no čini se da Peking iako jalovo, reaguje tek kad slučaj izbije u javnost.

Slična bizarna opravdanja lokalnih ribara dogodila su se 2014. godine. Naime nakon što su sa ulovljenom zaštićenom vrstom javno paradirali, zaradili su oštre kritike javnosti, pa je reagovala i policija.

Tada su izjavili kako su mislili da su se na moru suočili sa čudovištem. Tada su naišli na ogromne kritike medija nakon što su na društvenim mrežama objavili fotografije mrtve životinje na kamionu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • mima

    4. april 2018 | 18:02

    covek, covek, samo da ubije, iako je retka zivotinja u pitanju, samo da napine stomake, odvratno

  • IQ

    5. april 2018 | 17:33

    Koliko gladnih i zednih ima u Africi gospodo "zastitari prirode". Bolje se o ljudima prvo pobrinite nego sto brinete o izumiranju zivotinja. Jer ako ljudski rod nije u stanju da pomogne svojoj vrsti kako ocekivati od njega da pomogne tudjoj, drugoj.

  • Косингас

    5. april 2018 | 15:21

    Кит ајкула не једе рибу, већ планктон.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA