Pojeo je ljute papričice i počela je da ga neverovatno jako boli glava. Završio je u Hitnoj

Lekar koji ga je pregledao upozorio je sve koji jedu ljute papričice da potraže odmah medicinsku pomoć ukoliko dobiju jaku glavobolju

  • 10

Muškarac koji je učestvovao na svetskom takmičenju u konzumaciji ljutih papričica završio je u Hitnoj službi jer je imao nesnosne glavobolje.

On je pojeo Karolina crvenu ljutu papričicu na takmičenju u Njujorku i dobio je izuzetno bolne glavobolje narednih nekoliko dana.

Žena je vozila auto, put je bio miran, a noć tiha. Onda se niotkuda pojavio čopor zveri i horor je počeo (VIDEO)

Lekar koji ga je pregledao upozorio je sve koji jedu ljute papričice da potraže odmah medicinsku pomoć ukoliko dobiju jaku glavobolju, preneo je BBC.

Jake glavobolje su prouzrokovane iznenadnim zatezanjem krvnih sudova koje opskrbljuju mozak krvlju, stanje poznato kao sindrom reverzibilne cerebralne vazokonstrikcije (RCSV).

Odmah nakon što je pojeo papričicu muškarac (34) osetio je nagon za povraćanjem. Nakon nekoliko dana osetio je jak bol u vratu i jake glavobolje, koje su trajale po nekoliko sekundi.

Ovo je prvi slučaj da se RCSV vezuje za konzumaciju ljutih papričica. Ranije je izazivao suženje koronarne arterije i srčane udare.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vladan

    10. april 2018 | 20:38

    ovo nije obicna nasa domaca ljuta. Ovo je 50x jaca paprika Carolina Reaper. Najjaca domaca ljuta je pirotska "zguzvana" koja ima 100000skovila (mera ljutine). Caeolina ima 1500000. I ne zelite da je probate

  • КОСОВИНАЦ

    10. april 2018 | 20:33

    Опет Амери нам соле памет. Љута папручица је корисна организму. Нормално, у одређеним количинама. Ја редовно једем, и хвала Богу, нема негативних појава. Добро рече &ing

  • ing

    10. april 2018 | 17:22

    Kilavi amer,moj deda,pojede po pet sest komada dnevno,one najljuce i nije mu bilo slabo nikad u devedeset godina zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA