≫ 

Čas je auto, čas je robot: Japanski inženjeri napravili pravog pravcatog transformersa (VIDEO)

Jednog trena je funkcionalni automobil, drugog ogroman humanoidni robot

  • 0

Japanski inženjeri napravili su "stvarnog" transformersa koji može da se preobrazi iz potpuno upotrebljivog automobila u ogromnog humanoidnog robota. Prototip su nazvali "J-deite Ride", a zasluge za njega preuzimaju tri nezavisne robotičke i mašinske kompanije.

Sofija je prvi robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje, a sada je održala i govor koji pokazuje da ćemo uskoro svi biti bez posla

Kada je automobil, u transformeru mogu da se voze dva čoveka. Ipak, oni koji se nađu za volanom ne moraju da brinu da će usled munjevite promene zaraditi mučninu i vrtoglavicu. J-deite Ride još uvek ne postiže onu munjevitu transformaciju na koju smo navikli na filmovima. Potrebno mu je oko minute da od automobila postane robot i vrati se u pređašnje stanje.

Kao automobil ovaj prototip dostiže maksimalnu brzinu od 60 kilometara na čas, dok se kao robot kreće na dva načina - ili tako što se "vozi" na točkovima kola (kada mu maksimalna brzina iznosi 30 kilometara na čas), ili tako što hoda čovek. Koraci mu, ipak, zasada nisu jača strana te u 60 minuta uspeva da ih napravi tek oko 100.

Nekada je radio za Google, a sada pravi novu religiju i ROBOTA-BOGA koji će biti pametniji od ljudi (FOTO) (VIDEO)

Njegovi tvorci kažu da u jednom trenu planiraju da ga komercijalizuju i učine dostupnim u tematskim parkovima, prenosi portal Interesantni inženjering.

ROBOTSKO SUMO RVANJE

Pomerajući granice robotike, Japanci su odlučili da spoje dve stvari koje im veoma idu od ruke - nauku i sumo. Tako su napravili novi oblik sporta u kome iz malog ringa dva robota pokušavaju da isteraju jedan drugog. Kako izgleda robotski-sumo, pogledajte u sledećem videu.

Daljinac(

(D.D.S./Interesting engineering)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA