≫ 

5 ključnih momenata sa Putinove inauguracije: Nova limuzina, velelepna kancelarija i istorijski selfiji sa omladinom (FOTO) (VIDEO)

Po ovome će ceremonija ostati upamćena

  • 2

Vladimir Putin položio je zakletvu na mesto predsednika Rusije u ponedeljak, 7. maja i na njenom čelu biće narednih šest godina.

Svečana ceremonija inauguracije održana je u paradnoj rezidenciji šefa države - Velikom kremaljskom dvorcu.

Predstavljamo vam pet najvećih momenata sa inauguracije Vladimira Putina u Moskvi, po čemu će ona ostati upamćena.

Završena Putinova inauguracija: Ovo su njegove prve reči upućene ruskom narodu nakon polaganja zakletve (FOTO) (VIDEO)

KANCELARIJA U VELIKOJ PALATI

Putinova inauguracija 2012. godine u velikoj meri je uticala na saobraćaj u Moskvi. Ove godine, Putin je na ceremoniju otišao direktno iz svoje kancelarije u zgradi Senata, koja se nalazi iza Kremlinskog zida a ispred Crvenog trga, do Velike palate u Kremlju, koja gleda na reku.

Putin radi u svom kabinetu Foto: Tanjug/AP

Ceo put od kancelarije do izlaza pratile su kamere i pružile doslovno uvid u koridore ruske moći.

PUTINOV NOV AUTO

Inženjeri već nekoliko godina rade na novim državnim automobilima za visoke ruske zvaničnike. Imati automobil domaće proizvodnje je stvar prestiža, a nova Putinova limuzina prvi put je prikazana na inauguraciji.

Automobil, nazvan "Senat limuzina" je jedan od nekoliko modela napravljenih u okviru projekta "Kortež".

Nova Putinova predsednička limuzina Foto: Tanjug/AP

Rusija nije koristila domaće automobile za prevoz ruskih zvaničnika još od sovjetskih vremena. Zbog toga je projekat "Kortež" stvar prestiža i demonstrira tehnološke i industrijske mogućnosti Rusije.

Novo Putinovo čudo ima 598 konjskih snaga i 4.4 V8 motor, mada mediji prenose da će i ova limuzina biti zamenjena još moćnijim vozilom.

VIDEO: Aleksandar Vučić uz rame Putinu tokom šetnje "Besmrtnog puka" u Moskvi

POSEBNA MELODIJA

Tokom šetnje do Andrejevske sale, gde je položio zakletvu, Putina je pratila posebna melodija. Fanfare pod nazivom "Naš predsednik" komponovana je specijalno za ovu priliku i izvedena je od strane vojnog benda.

Putin na inauguraciji Foto: Tanjug/AP

RUKOVANJE SA ŠREDEROM

Nakon što je položio zakletvu i održao govor, Putin se rukovao sa trojicom ljudi koji su stajali u prvom redu do podijuma. To su bili predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev, ruski patrijarh Kiril i biši nemački kancelar Gerhard Šreder. On je godinama radio na zbližavanju odnosa između Berlina i Moskve.

Putin se rukuje sa Gerhardom Šrederom Foto: Tanjug/AP

PARADA I SELFIJI

Na kraju ceremonije usledila je parada Kremaljskog puka, jedinice koja čuva Kremlj od eventualnog oružanog napada. Oni su na dan zakletve proslavili 82 godine postojanja.

Putin vrši smotru puka Foto: Tanjug/AP

Posle parade, Putin je razgovarao sa prisutnima na trgu, među kojima je najviše bilo omladine iz svih krajeva Rusije. Oni su se rukovali sa predsednikom Rusije i naravno, napravili istorijske selfije.

Video: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ccc

    10. maj 2018 | 21:06

    Godpodin izvestacene fizionomije nije sa prostora Srbije da bi nase umove kontinuirano trovali sta on radi.Ne interesuje nas ,shvatite toliko ni dam bude strateski partner.Tabloidi guse Putinom,postoji li nesto drugo o cemu mozete da pisete.Zapitajte same sebe?Sve se vrti oko Karleuse,Vucica,Putina doslo je do zasicenha .Gledamo normalan svet u Europi i Eurosong a ne kuke i motike iz bivsih pokraina u razvoju.Svet ide dalje ,ratne sukobe i Putina ostavite po strani.

  • Boki

    10. maj 2018 | 21:01

    Ace nema nigde... Mozda u zadnjem redu 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA