Ova naslovna strana "Nacionalne geografije" proglašena je genijalnom: Poražavajuća je, ali pogađa tačno u suštinu (FOTO)

Ova naslovnica došla je nakon što su naučnici pronašli plastičnu kesu u Marijanskoj brazdi, najdubljoj tački okeana

  • 0
Naslovna strana za jun naišla samo na pozitivne reakcije Foto: National Geographic

Naslovna strana magazina "Nacionalna geografija'' za jun masovno se deli na društvenim mrežama i upozorava na razarajući efekat koji plastika ima po život na planeti.

Na naslovnoj stranici čuvenog magazina prikazana je plastična kesa, koja je jednim delom potopljena u okean, dok drugi deo sugeriše da je zagađenje plastikom vrh ledenog brega. Ova naslovnica došla je nakon što su naučnici pronašli plastičnu kesu u Marijanskoj brazdi, najdubljoj tački okeana.

- 8 milijardi kilograma plastike koji svake godine završe u okeanu su samo "vrh ledenog brega" - piše na naslovnici magazina.

Ovih dana su na nekada najlepšoj plaži u Evropi snimljeni šokantni prizori (FOTO)

Fotografiju naslovnice "Nacionalne geografije" dve nedelje pre izlaženja na Tviteru je objavio Von Valas, urednik fotografije u magazinu, a ona je ubrzo postala viralna, prenosi Hafington post.

Korisnici na društvenim mrežama pohvalili su novu naslovnicu magazina, neki su čak rekli da je "ovo najbolja naslovna strana do sada".

"National Geographic'' pokrenula je kampanju "Planeta ili plastika?", koja ima za cilj da smanji globalno oslanjanje na plastiku za jednokratnu upotrebu. Zbog toga su zamenili plastične omotače časopisa u SAD, Britaniji i Indiji za papir.

- Da li će uklanjanje plastičnog omotača spasiti planetu? Neće, ali to je jedan primer kako jednostavna akcija, koju može da preuzme svaka kompanija, vlada i osoba na svetu, može uticati na smanjenje upotrebe plastike na svetu - rekla je Suzan Goldbert, glava urednica magazina.

Najnovije izdanje magazina posvećeno je konzumaciji plastike na Zemlji, a ispunjeno je upečatljivim fotografijama i infografikama koje pokazuju koliko je zapravo prljava naša planeta.

Problem nisu samo plastične kese. Milion plastičnih boca kupi se svake minute u svetu, a većina njih završi na deponijama, gde im treba značajno vreme da se razgrade, ili u okeanima, gde ugrožavaju morski život.

Istraživači predviđaju da će do 2025. godine, ukoliko se nešto radikalno ne preduzme, dupla količina plastičnog otpada završiti u okeanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA