Dečak (12) ubio Zaru, lokalnu omiljenu životinjicu: Zgrabio je u zoo vrtu i bacio, ona uginula od jačine udarca

Učenik je, uprkos brojnim znakovima upozorenja, pružio ruku kroz zaštitnu ogradu, kada ga je za prst ujela Zara, ženka merkata

  • 4

Neimenovani 12-godišnji dečak ubio je trudnu ženku merkata tokom školske posete zoološkom vrtu Kečkemet u Mađarskoj. Učenik je, uprkos brojnim znakovima upozorenja, pružio ruku kroz zaštitnu ogradu, kada ga je za prst ujela Zara, ženka koja je u zoo vrt stigla pre 18 meseci i ubrzo postala lokalna maskota.

Uhvatili smo malog bandita na delu: Rakunica Živka pokušala da otključa kavez lopovskim prstićima u zoo vrtu i da pobegne (FOTO)

Dečak je zatim zgrabio ženku i bacio je na pod, a Zara je uginula od jačine udarca, navodi B92. Stručnjaci za ponašanje životinja kažu da je ženka samo pokušavala da zaštiti svoje potomstvo i stanište.

SVE MANJE POŠTOVANJA PREMA PRIRODI

Direktor zoo vrta Tamas Tokovič objavio je na Fejsbuku tragičnu vest:

- Čija je ovo krivica?? Da li današnja omladina ima sve manje poštovanja prema prirodi i životu ili učitelji sve manje vode računa o ponašanju dece koja su im dodeljena na staranje? Ili su glavni krivci roditelji? Oni sve manje sa decom vode razgovore kojima bi trebalo da im ukažu na važnost poštovanja drugih ljudskih bića i prirode - napisao je Tokovič.

- Zara je tokom šest meseci svaki dan provodila u mojoj kancelariji, a uveče u mojoj kući. Bila je odličan prijatelj našem španijelu - dodao je.

Dečak je u međuvremenu počeo da dobija pretnje smrću.

VIDEO: Lama juri gazdu po dvorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA