5 najozloglašenijih moto-bandi na svetu: "Anđeli pakla" su danas stigli u Srbiju, a oni su na čelu paklene petorke (VIDEO)

Osim "Noćnih vukova" koji dolaze iz Rusije, preostale četiri motociklističke grupe osnovane su u Americi

  • 19

Širom sveta ozloglašena bajkerska grupa "Anđeli pakla" stigla je danas u Srbiju, gde će boraviti nekoliko dana, a nedavno su našu zemlju posetili i "Noćni vukovi". Osim njih, među najpoznatijim bajkerskim bandama koje bije loš glas u svetu su i "Pagans", "Outlaws" i "Bandidos".

Iako se predstavljaju kao bajkerske organizacije, činjenica je da oni izlaze iz tog okvira i da često budu u dodiru sa kriminalom.

Osim "Noćnih vukova" koji dolaze iz Rusije, preostale četiri motociklističke grupe osnovane su u Americi. Dok su amerčki bajkeri poznati po nasilju i zločinima širom sveta, "Noćni vukovi" neguju tradicionalne vrednosti, pomažu deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

>>> Sve o Anđelima pakla koji stižu u Jagodinu: Povezuju ih sa kriminalom i tučama do smrti, negde su zabranjeni, a ovo su im tajni simboli (FOTO) (VIDEO)

Za motocikliste se uglavnom vezuju nasilje i zločini - Foto: Tanjug/Oksana Toskić

"HELLS ANGELS"

Klub "Anđeli pakla" službeno je osnovan 17. marta 1948. u mestu Fontana u Kaliforniji, a trenutno njihovi ogranci postoje u 55 zemalja, među kojima je i Srbija.

Zbog sumnje da su umešani u niz kriminalnih aktivnosti, "Hells angels" su zabranjeni u nekim evropskim zemljama. Članovi ove bajkerske grupe sumnjiče se za umešanost u slučajeve nasilja, prisiljavanja na prostituciju i krivična dela u vezi s oružjem i narkoticima.

Klub "Anđeli pakla" ima lošu reputaciju i zemlji u kojoj je osnovan, u Americi, jer su članovi grupe bili umešani u smrtonosne tuče. Iako sve bajkerske grupe tvrde da nisu kriminalne organizacije, brojni članovi "Hells Angelsa" su optuženi zbog iznuda, trgovine drogom i krađa.

"Anđeli pakla" imaju lošu reputaciju i u Americi, gde su osnovani - Foto: Profimedia

Brojne policijske i međunarodne obaveštajne službe smatraju "Anđele pakla" za jednu od četiri najveće motociklističke bande, zajedno sa grupama "Pagans", "Outlaws" i "Bandidos".

Oni tvrde da članovi grupe sprovode široko rasprostranjeni nasilni i organizovani kriminal, uključujući trgovinu drogom, ljudima, ukradenom robom, sumnjiče ih za iznuđivanje, korupciju i prostituciju.

Motoristi kluba "Anđeli pakla", koji ove sedmice imaju godišnji sastanak u Jagodini, pristigli su u Srbiju, a prvi utisci o srpskom gostoprimstvu su im veoma pozitivni, što je za medije potvrdio i predstavnik Srpskog ogranka zadužen za medije Vladimir Petković.

U Jagodini će se okupiti oko 2.000 članova "Anđela pakla" - Foto: Profimedia/AFP

- Stigli su uglavnom bračni parovi i stariji članovi i sve je kako treba i želimo da tako bude, i za naše goste i za Srbiju i za Jagodinu - rekao je Petković i dodao da dolazi oko 2.000 bajkera, sa svih kontinenata, iako je ovo, kako je rekao, "evropski skup".

Dolazak su potvrdili motoristi, mnogi sa porodicama, iz Evrope, Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Afrike.

"OUTLAWS"

"Prognanici" (Outlaws) su osnovani 1935. godine u Ilinoisu i najstarija su motociklistička grupa u Americi, a možda i u svetu.

Broje najmanje 1.700 članova raspršenih širom sveta, ali najrasprostranjeniji su na srednjem zapadu i duž istočne obale u SAD.

I "Prognanici " su u svetu najpoznatiji po zločinima koje su počinili tokom istorije. Njihovi članovi optuženi su i osuđeni za sve moguće zločine, od ubistava do iznuđivanja i trgovine oružjem.

Njihov međunarodni predsednik Hari Džozef "Tako" Bouman, krajem 90-ih godina bio je jedna od 10 najtraženijih osoba na listi FBI-a i to zbog umešanosti u tri ubistva.

"PAGANS"

"Pagani" (Pagans) su legendarni klub koji je osnovan 1959. godine u Merilendu i koji je do 1965. bio poznat kao nenasilna grupa. Bili su poznati po teksas jaknama i motociklima marke Trijumf.

Prvobitno su bili društvo od 13 motociklista, a 60-ih godina su usvojili formalni ustav i formirali vladajuću strukturu koja bira nacionalnog predsednika.

Najaktivniji su duž istočne obale SAD, a optuženi su za umešanost u ubistvo policajca 1983. godine, unakrsnu vatru 1984. godine, obimno trgovanje drogom, brojne pucnjave, paljevine i široko rasprostranjenu prevaru sa osiguranjem.

"Pagani" su dugogodišnji protivnici "Anđela pakla", a među bitkama ove dve bajkerske bande, najpoznatija je ona iz 2002. godine u kojoj je ubijen jedan, a uhapšeno 73 člana "Pagana".

Incident se dogodio kada su "Pagani" upali na godišnji skup "Anđela pakla" i napali članove protivničke bande.

"BANDIDOS"

"Bandite" (Bandidos) je 1966. godine u San Antoniju osnovao bivši marinac i to ubrzo po povratku iz VijetnamaU Americi broje oko 900 članova i još 2.400 širom sveta.

U svetu su poznati po ubistvima, pucnjavama, krijumčarenju droge i reketiranju. Najpoznatija ubistva koja su počinili njihovi članovi dogodila su se 2004. godine, kada je ubijen bokser Robert Kiroga i 2006. godine, kada je ubijen jedan od članova "Anđela pakla".

"Banditi" su odgovorni i za pucnjave u Danskoj, Australiji, Nemačkoj i Kanadi, kao i za krijumčarenje velike količine droge i reketiranje.

Takođe, bili su umešani i u pucnjavu koja se dogodila 2015. godine, kada su se sukobili sa suparničkom bandom "Kozaci", u kojoj je nastradalo devet osoba, a još 18 je povređeno.

 "NOĆNI VUKOVI"

"Noćni vukovi" nastali su 1989. godine u Rusiji i najmasovnija su motociklistička grupa u Evropi. Danas gupa broji više od 5.000 članova u Rusiiji, bivšim sovjetskim republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji...

Klub održava bliske veze sa Ruskom pravoslavnom crkvom i promoviše nacionalističke ideale. Početkom 2000. godine, osnivač Aleksandar Zaldastanov, zvani Hirurg počeo je klub da koristi za politički aktivizam, udaljivši se tako od tema droge i kriminala koji se povezuju za američke motocikliste. Hirurg i njegovi vukovi neguju tradicionalne vrednosti, pomažu deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

"Noćni vukovi" neguju tradicionalne vrednosti, pomažu deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije - Foto: timocka.krajina.rs

Ženama je zabranjeno da se pridruže "Noćnim vukovima" u čije članstvo, kako sami kažu, mogu ući samo muškarci i to na poziv nekog od članova Kluba i uz dvogodišnji "probni staž".

Krajem 2000-ih klub je počeo da održava skupove u bivšim sovjetskim zemljama, promovišući slovensku kulturu.

"Noćni vukovi" broje oko 5.000 članova - Foto: Telegraf.rs

"Noćni vukovi" su, nezvanično, najveća klupska sila Rusije i najjači motociklistički klub u Evropi. Profesije članova ove bajkerske skupine su za svaki respekt, jer je uglavnom reč o lekarima, advokatima, profesorima... Ima tu naravno i "običnih" ljudi koji svi dele isti kodeks časti i ponos, koji je drugo ime za život.

Ono što im Zapad zamera jeste učešće u sukobima na Krimu.

VIDEO: "Noćni vukovi", moto grupa čiji član je i Putin

(M.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    29. maj 2018 | 23:42

    POZELITE IM DOBRODODLICU U JAGODINI I TO DA SU BILI OPASNI MOMCI AMERIKE JE TACNO .TIH MOMAKA VISE NEMA JER IH JE FBI RAZJURIO,POZATVARAO I POBIO KAO I VODJU STEVA TAUSANA AMERA SRPSKOG POREKLA SPARING PARTNERA U BOKSU SAMPIONA!! OSTAO JE MIT O TIM MOMCIMA I NISTA VISE!!

  • Ђапе

    29. maj 2018 | 19:49

    Имаћемо посла и биће забавно!!! ЦЗБГ

  • Boki

    30. maj 2018 | 04:21

    Svakako su bolji od domaćih navijača gde su 100 od 100 kriminalci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA