≫ 

Tatjana će dobiti 81. dete, zna imena svih njih, ali jedan tužan događaj naterao je da odustane od rađanja (FOTO) (VIDEO)

Prvo su udomili devojčicu, onda dvojicu dečaka, a zatim su otvorili porodična sirotišta. Njena porodica danas broji 120 članova

  • 11
U Rusiji je poznata i kao majka zlatnog srca Foto: Profimedia/AFP

Tatjana Sorokina (67) iz Rusije uskoro će dobiti 81. dete. Ona je do sada odgajila 80-oro dece, a samo dvoje od njih je rodila. Njenu porodicu sada broji 120 članova.

Tatjana, koja je poznata kao ruska majka hrabrost, živi u Rostov regiji. Za nju kažu da je majka sa zlatnim srcem, a ona svima želi da pomogne.

- Nikada nisam planirala da udomim decu. Deca sama dolaze kod mene - rekla je Tatjana.

Porodica je sahranila bebu, bez kovčega: Posle 8 sati oni su počeli da kopaju i čuli su kako nešto cvili! (VIDEO)

Ona se pre skoro 40 godina venčala sa suprugom, a njihov sin je imao genetsku bolest. U početku su pokušali da ga leče, ali kada su videli da nema nade, odlučili su da više nemaju svoju decu, nego da uzmu napuštenu.

- Moj sin Vasilij je u devetoj godini postao slep. Zbog toga sam odlučila da više ne rađam, iako veoma volim decu - rekla je Tatjana.

Prvo dete su usvojili 1975. godine. Prvo su udomili devojčicu, onda dvojicu dečaka, a zatim su otvorili porodična sirotišta. Tako su i počeli.

Tokom '90-ih godina u porodici Sorokin raslo je više od 20 dece.

Tatjana trenutno brine o šesnaestoro dece Foto: Profimedia/AFP

- Najstariji će u junu i julu napuniti 48 godina, najmlađi šest - rekla je ona.

Danas porodica brine o šesnaestoro dece, a svi oni jedni druge smatraju braćom i sestrama. Kako je rekla, danas njena porodica broji 120 članova.

- Troje dečaka me je pitalo da iz sirotišta dođu kod mene. Mislila sam da im neće biti dopušteno, ali oni su molili vlasti i od maja se nalaze u mom domu - ispričala je ona.

Ruska majka hrabrost rekla je kako je "u kući deci sve dozvoljeno, idu tamo gde žele, uzimaju šta žele, naravno, u razumnim okvirima".

- Ako im dozvoliš, ješće samo slatkiše. Dete vidi da se prema njemu dobro odnose, veruju mu, vole ga. To je najvažnije - otkrila je ona.

Tatjana zna imena sve svoje dece. Seća se rođendana i patronima i imena njihovih supruga, i unuka. Ona ima 46 unučadi i 6 praunučadi.

Njen suprug je preminuo pre pet godina, od kada je ona preuzela brigu za celu porodicu.

Većina dece koje je udomila ima neki invaliditet ili boluju od neke bolesti. Neku decu su više puta usvajale porodice, ali su ih vraćali kada bi saznali za bolesti. Ona je svesno birala baš takvu decu.

- Da li znate kako je bilo '90-ih godina? Dete je ostalo bez roditeljske brige, u sirotištima nije bilo mesta, bila su prepuna. Decu su slali u domove za napuštenu decu, tamo su se i školovala. Pa i pametno dete će živeti sa tom bolesnom decom, postaće kao oni. Sva deca su bolesna. Otprilike je petoro dece bilo više-manje zdravo. Mnogu decu smo izlečili, mnogima je ukinuta dijagnoza mentalna retardacija. Školovani su, stekli su diplome, zaposleni su kao vozači, građevinari - rekla je ona.

Majka sa najviše dece i sama se rodila u velikoj porodici. Ona ima četiri sestre i jednog brata.

- Kad mi se rodio brat, imala sam 11 godina. U stvari, ja sam ga odgajila - rekla je Tatjana.

Tatjana Sorokina će uskoro dobiti 81. dete.

- Najvažnije je da su mi zdravi. Za sada se ne žalim, ali ko zna šta će biti sutra. Na kraju krajeva, moja deca, moja odrasla deca kažu da niko od vaspitanika neće biti vraćen u sirotište. Ako Bog daje decu, daće za njih i sredstva. Živim samo za njih. Kakav će mi život biti bez dece? Biću samo stara baka na klupi - rekla je ona.

VIDEO: Dan porodice u Prihvatilištu na Voždovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA