≫ 

Bizarna školska pravila! Ruskinji obezbeđenje škole tražilo da skine grudnjak i da golih grudi prođe kroz detektor za metal

Đaci u Rusiji pre ispita moraju da predaju svoje telefone, a po potrebi i grudnjake

  • 1

Polaganje ispita završilo se napadom histerije, traumom i gubljenjem svih poena za jednu devojčicu (17) iz Rusije, kada ju je obezbeđenje škole navodno nateralo da pred svima skine svoj brushalter .

Naoružani napadač upao u Ministarstvo pravde: Policija u Vašingtonu na nogama (VIDEO)

Sestra ove učenice rekla je medijima da su devojčicu muškarci iz obezbeđenja naterali da skine svoj brushalter, jer je detektor za metal reagovao na nešto u predelu njenih grudi.

Nakon što je skinula veš, rečeno joj je da prođe ispod detekora za metal u svojoj providnoj košulji, dok je čovek iz obezbeđnja bio "fokusiran na njene grudi".

Rusija je inače pojačala obezbeđenje u školama uoči završnog ispita, nakon serije nasilnih napada noževima u učionicama širom zemlje. Naoružani radnici obezbeđenja su isključivo muškarci.

Prihvatljivi samo brushalteri koji "ne pište" Foto: Profimedia/Panthermedia

- Devojčice su ove godine bile primorane ne samo da predaju mobilne telefone, već i da skinu svoj donji veš. Čuvar je zadržao moju sestru, primorao je da skine svoj brushalter, a onda da u providnoj bluzi od šifona preko svog nagog tela prođe ispod detektora za metal ispred dva muškarca koja su sve vreme bila fokusirana na njene grudi. Kako je posle ovoga mogla da polaže ispit? Bila je histerična, nisu joj dali da odloži ispit. Dvaput smo zvali lekare... nisu joj dozvolili d apozove roditelje - napisala je sestra devojčice.

Navnodni incident odigrao se u školi broj 10 u gradu Nižnekamsku u Tatarstanu. Majka devojčice podnela je žalbu i istraga je u toku.

Iz škole je stigao odgovor da je žica u devojčicinom grudnjaku izazivala pištanje.

Ovakve provere su standardne u ruskim školama. Učitelji upozoravaju roditelje i đake da ne dolaze u školu sa bilo kakvim metalnim delovima na odeću, kaišom, lančićem, dugmićima, a isto važi i za brushaltere. No, mnogu decu baš briga. Na svakom sastanku po 100 puta govorimo o odeći. I ne teramo ih da pred svima skinu prushalter, postoji posebna prostorija za to. Obično se to samo proveri i devojčice odu - rekao je Edurad Tojmasov, učitelj ove škole.

No, mnogo manje mirni od njega bili su roditelji koji su na društvenim mrežama odmah počeli da preispituju da li su granice ipak na ovaj način prekoračene.

VIDEO Ovo je najprovokativnija haljina:

(D.D.S./Tatarstan24)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA