≫ 

Slikala se gola pored Zida plača, svi su je odmah napali, ali nju baš briga za kritike (FOTO)

Njena trodnevna poseta Izraelu poklopila se sa 70. godišnjicom osnivanja te države, kao i sa kontroverznim otvaranjem američke ambasade u Jerusalimu u maju

  • 6

Belgijska umetnica Marisa Papen (26) izazvala je skandal u Izraelu, nakon što se gola fotografisala ispred Zida plača.

Nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima gola pozira na krovu, koji gleda na jedno od najsvetijih mesta u Judaizmu, Marisa se našla na udaru javnosti, a posebno je naljutila jevrejska udruženja koja su incident nazvala "ozbiljnim i tužnim".

>>> Gola žena se poplela na krov kola i počela da đuska. Zaustavila je saobraćaj, a potez muškarca iznervirao je mnoge (VIDEO)

Kako prenosi BBC, mlada umetnica je prošle godine završila u zatvoru, nakon što se gola fotografisala ispred drevnog egipatskog hrama u Luksoru.

Svoj životni stil, Marisa na njenom sajtu opisuje kao "goli oblik slobode u kome se maske cepaju i bacaju u okean".

Brojne fotografije koje ova devojka objavljuje na sajtu i društvenim mrežama, zapravo su snimci njenog golog tela zabeleženi širom sveta.

Nakon što su fotografije iz Jerusalima postale dostupne javnosti, Marisa je na svom sajtu objavila i tekst pod nazivom "Zid srama", u kom je objasnila  da ju je iskustvo iz Egipta "nateralo da granice religije i politike pomeri još dalje, pokazujući tako sopstvenu religiju u svetu u kom sloboda postaje veoma luksuzna stvar".

Kako je navela, njena trodnevna poseta Izraelu poklopila se sa 70. godišnjicom osnivanja te države, kao i sa kontroverznim otvaranjem američke ambasade u Jerusalimu u maju.

Među fotografijama s putovanja bilo je i onih pored Mrtvog mora, ali najviše osuda dobila je zbog fotografije na kojoj se vidi Zid plača.

Jevrejske verske zajednice vrlo brzo su brzo osudile fotografiju.

- Ovo je vrlo neprijatan incident, težak i tužan, koji vređa svetost mesta i osećanja onih koji ga posećuju - rekao je rabin Šmuel Rabinovič.

VIDEO: Seks bomba ili previše nabildovana devojka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ranko

    29. jun 2018 | 13:46

    Još jedan dokaz, da današnjim ženama ništa nije sveto. Današnja žena sve radi iz svoje sopstvene potrebe a sve što se nalazi na stazi tog delanja je nevažno. Dakle ništa nije sveto.

  • Dado Slo

    29. jun 2018 | 12:12

    Dooooobraaaa...ko rakija...

  • Silni

    29. jun 2018 | 13:06

    cuj dobra odlicna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA