≫ 

Maca postala prava policajka: Položila zakletvu pred sudijom i svakog dana odlazi u stanicu na posao (FOTO)

Ona privlači pažnju kad je reč o problemima u društvu, poput vožnje u pijanom stanju

  • 1

Maca Donut je postala punopravni član policajske stanice iz mesta Treoj, u blizini Detroita. Od momenta kada ju je policija pronašla i spasila, Donut je postala prava miljenica među zaposlenima, te je dobila priliku da postane član policajske stanice. I to se zaista i desilo - maca je zvaničnu zakletvu položila pred sudijama Kirsten Nilsen Hartig i Maurin Mekginis, piše Metro.

Mačka zelene boje senzacija u našem komšiluku: Mislili su da se tako rodila, a onda su saznali šta se krije iza cele priče (VIDEO)

Donut je dobila značku i počela je odmah da pomaže svojim kolegama u radu na društvenim mrežama. Ona privlači pažnju kad je reč o problemima u društvu, poput vožnje u pijanom stanju.

Iako se odlično pokazala na ovom "zadatku", Donut bi uskoro mogla da napreduje tj. da postane terapeutska mačka koja će nuditi emotivnu potporu žrtvama zločina tokom policijskog ispitivanja.

- Bavili smo se mišlju da nabavimo psa za potrebe odnosa s javnošću, a onda smo pomislili da možemo nabaviti mačku.Nismo imali jasnu ideju kako će to stvarno izgledati. Mnogi od nas u stanici zaista vole mačke i videli smo kako druge stanice koriste životinje za komunikaciju sa zajednicom i kao svoje maskote - objasnila je Megan Leman, članica za javno informiranje Policijske stanice Troj.

Megan je objasnila da je maca kod njih od maja meseca i da živi sa jednim od policajaca koji je dovodi u stanicu nekoliko puta nedeljno.

- Kad Donut naraste nadamo se da će moći da pomaže žrtvama koje dođu u stanicu. Kada bude imala malo manje te "vrcave" energije - zaključila je.

VIDEO: Ova mačka je kapetan, a pas joj predstavlja brod pas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA