Ren (11) obora svetski rekord: Mali Kinez je već visok preko 2 metra (VIDEO)

Kada ga prvi put vide, njegovi nastavnici pomisle da je reč o puno starijem učeniku koji je pogrešio učionicu i zamole ga da se vrati u svoj razred

  • 3

Ren Keju, učenik osnovne škole iz kineske provincije Sečuan, ima samo 11 godina i već je dostigao visinu od 2,06 metara. On je, najverovatnije, najviši učenik šestog razreda na svetu.

Prosečni 11-godišnjak u Kini visok je 1,453 metra, što je visina koju je Ren dostigao već u vrtićua sad treba mu posebna stolica kako bi mogao normalno da prati nastavu.

Kada ga prvi put vide, njegovi nastavnici pomisle da je reč o puno starijem učeniku koji je pogrešio učionicu i zamole ga da se vrati u svoj razred.

Sreli se najviši čovek i najniža žena na svetu: Imaju zajedničke fotografije kod egipatskih piramida, a za to postoji i dobar razlog (FOTO)

Neki njegovi školski drugari ga ismejavaju, ali se Ren nada da će njegova natprosečna visina postati prednost. Za početak, nada se da će ući u Ginisovu knjigu rekorda, piše 24sata.hr.

Njegovi baka i deka kažu da je Ren oduvek bio viši od ostale dece svog uzrasta. Vodili su ga kod lekara, ali analize su pokazale da je s njegovim hormonima i radom hipofize sve u redu. Njegova baka veruje da je stvar u genetici te da je Ren visinu nasledio od svoje majke koja je bila visoka 1,90 metara.

Pogledajte video:

Otac mu je visok 1,80 metara.

VISINA IMA SVOJIH PREDNOSTI

- Kad sam išao u vrtić, vaspitačice su uvek ostavljale jabuke visoko na ormariću. Ja sam bio jedini dovoljno visok da ih dohvatim i pojedem - izjavio je za China Daily.

Uprkos problemima, začuđenim pogledima i šalama na račun visine, Ren nije siguran da li želi da prestane da raste.

- Istovremeno se nadam da ću da nastavim da rastem, ali i da neću. Želim da budem dovoljno visok da uđem u Ginisovu knjigu rekorda, ali mi se ne sviđaju svakodnevne komplikacije koje imam zbog visine - kazao je Ren.

U Ginisovoj knjizi ovaj rekord drži Kevin Bredford, koji je u 2015. imao 2,15 metara, ali on je tad imao 16 godina. Ren bi sa svojih 11 godina mogao da postavi novi svetski rekord za najvišeg učenika šestog razreda na svetu, piše Oddity Central.

VIDEO: Oborio rekord u preletu paraglajderom i sleteo nepoznatim ljudima u dvorište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • %+%

    4. jul 2018 | 08:18

    Iskreno nebih želeo da mi dete ili bilo ko od bližih raste tom brzinom i na takav način. Ali, priroda ne bi bila to što jeste, da se često ne poigrava sa nama.

  • Milan

    4. jul 2018 | 02:03

    Tajo crnogorac

  • Mara

    4. jul 2018 | 08:33

    Ovo je neki mjesanac😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA