≫ 

Ispovest princeze koja je upoznala svog princa na Kosovu: Pred javnosti se potpuno slomila i podelila sa svetom svoju dramu (FOTO)

Najpoznatiji članovi luksemburške kraljevske porodice su princ Lui i princeza Tesa, koji su prošle godine objavili da se razvode, posle 10 godina braka

  • 2

Kad se kaže kraljevska porodica, svi odmah pomisle na britansku monarhiju, koja je najpoznatija i najzastupljenija u svetskim medijima. Prati se svaki njihov korak, venčanja prinčeva gledao je milionski auditorijum, dok oni detalje iz privatnog života drže u strogoj tajnosti. Retko se dešava da izađu u javnost sa saopštenjem posle nekog skandala ili drame koju su doživeli. Za razliku od njih, jedna druga kraljevska porodica vodi opušteniji i život bliži "običnim smrtnicima", pa čak i neke najintimnije trenutke dele sa svetom. Oni su u senci popularnosti britanske kraljevske porodice, a dolaze iz Luksemburga.

Najstariji sin velikog vojvode Žana i velike vojvotkinje Žozefine Šarlot, Anri Albert Gabrijel Feliks Mari Gijom trenutno je veliki vojvoda Luksemburga. Tokom studija političkih nauka u Ženevi tadašnji princ upoznao je Mariju Terezu Meste i Batista, koju je 1981. godine oženio. Na presto je stupio 7. oktobra 2000, nakon očeve abdikacije.

Veliki vojvoda Anri ima petoro dece: princa - prestolonaslednika Gijoma, princa Feliksa, princa Luija, princezu Aleksandru i princa Sebastijana. Prestolonaslednik Gijom rođen je 1981. godine, a 2012. godine oženio je belgijsku groficu Stefani de Lanua, koja mu je daleka rođaka.

Kraljica Elizabeta se do sada susrela sa brojnim kontroverznim liderima: Titu, Čaušesku i Asadu uskoro će se pridružiti i Tramp (FOTO) (VIDEO)

Najpoznatiji članovi luksemburške kraljevske porodice su princ Lui i princeza Tesa, koji su prošle godine objavili da se razvode, posle 10 godina braka.

Oni su uvek bili intrigantni svetu, a pogotovo domaćoj javnosti. Naime, princ Lui (32) svoju sada već bivšu suprugu, koja nije plemićkog porekla, upoznao na Kosovu i Metohiji.

Tesi Entoni (32), ćerka keramičara, nakon završene srednje škole odlučila je da se priključi vojsci Luksemburga. Tako je, od marta do jula 2004. godine boravila u Kosovskoj Mitrovici, u okviru mirovne misije. Mladi princ došao je u zvanični obilazak vojnih trupa svoje zemlje i dve godine kasnije oženio Tesi Entoni.

Par se venčao u septembru 2006. godine. Imaju dva sina, princa Gabriela (12) i princa Nou (10). Interesantno je da su Gabriela dobili sedam meseci pre zvaničnog venčanja.

Nakon deset godina braka par je početkom 2017. godine objavio da se razvodi.

Princeza Tesi potvrdila je ove vesti u saopštenju u kojem je istakla da je veoma tužna zbog razvoda, ali da će zauvek ostati u dobrim odnosima sa suprugom kako bi bili što bolji roditelji njihovim sinovima.

Ovo je prvi razvod u evropskoj kraljevskoj porodici još od 2005, kada su princeza Aleksandra i Princ Joakim od Danske zvanično okončali razvod.

DETALJE RAZVODA PODELILA SA JAVNOŠĆU

Za razliku od britanske kraljevske porodice, koja se trudi da poštuje sva pravila monarhije i u javnost skoro nikada ne objavljuje lične porodične detalje, luksemburški prinčevi i princeze žive nešto opuštenijim životom, ali ni njih ne zaobilaze velike porodične drame u koje se neretko uključuju i mediji.

Tako je princeza Tesa otkrila detalje bolnog razvoda od princa Luija. Ona je priznala kako je razvodu prethodio pobačaj i da je plakala kao "kišna godina" mesecima posle toga.

Razvod je opisala kao jedan od najtežih perioda njenog života.

- Razvod je jedna od najtežih situacija sa kojom sam se susrela u životu. Iste emocije osetila sam i kada sam izgubila naše treće dete. Plakala sam kao kiša mesecima nakon toga - otkrila je princeza Tesa u intervjuu.

Tesa je zahtev za razvod predala u januaru 2017. godine, a kao razlog je navela nerazumno ponašanje svog supruga.

Snagu potrebnu da nastavi dalje, kako je rekla, dobila je od dvojice sinova koji joj znače sve u životu.

Detalje razvoda objavio je luksuzni brend "Jeanne Chavany" na Instagramu, koji je Tesi Antoni predstavio kao "poslovnu ženu i filantropa". Ovaj isti post prenela je i Tesa na svom ličnom nalogu.

U tekstu, koji je očigledno transkript govora, opisala je sebe kao "samohranu majku dva neverovatna dečaka" i navela svoju odlučnost da pronađe pozitivno u teškim situacijama.

- Neuspeh je prirodan. Sve zavisi od toga šta iz njega izvučete. Uvek postoji način da okrenete stvari da budu pozitivne i konstruktivne po vas, vašu porodicu i ljude koji vas okružuju - napisala je Tesa.

Ona je istakla kako se, kao i ostatak sveta, suočava sa teškim situacijama.

- Odlučila sam da nastavim napred bez obzira koliko to teško zvuči - dodala je ona.

Njen odnos sa princom Luijem je od početka bio kontroverzan.

Tesi je bila iz skromne porodice iz grada Niederkorn i pridružila se vojsci kada je imala 18 godina. Lui je bio treći sin vojvode Anrija od Luksemburga, a njegova porodica je jedna od najbogatijih u Evropi. Za razliku od svoje bivše supruge, odrastao je u palati.

Svesni toga da su dobili dete pre braka, princ Lui se odrekao prava na titulu velikog vojvode.

Za razliku od članova britanske kraljevske porodice, kojima je izričito zabranjeno da imaju naloge na društvenim mrežama, pa je tako američka glumica Megan Markl morala da ugasi profile na kojima je pratilo čak milion ljudi zbog udaje za princa Harija, princeza Tesa ima profil na Instagramu.

Na ovoj društvenoj mreži prati je skoro 9.000 ljudi, a ona svakodnevno objavljuje fotografije sa prijateljima, decom, poslovnim partnerima, slike sa odmora...

VIDEO: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Раднаскела

    4. jul 2018 | 18:22

    Војска Луксембурга...већи је мој воћњак од њихове државе.

  • Лицемер

    4. jul 2018 | 14:38

    Принцеза са Косова!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA