Čuveni srpski astronom nagovestio da bi Zemlja mogla biti potpuno uništena

Kako je pisao Protić, poslednja interakcija Planete X sa našim solarnim sistemom, dogodila se 1580. godine pre nove ere

  • 2

Nakon što je strah od planete smrti zvane Nibiru, ponovo počeo da se širi planetom, među teoretičarima zavere i hrišćanskim vernicima, kao glavni argumet u debatama na tu temu, pojavili su se privatni memoari legendarnog srpskog astronoma Milorada B. Protića.

U svojim spisima, Milorad je napisao da su na Marsu pre četiri miliona godina postojali veliki okeani, jezera i reke, a da je Nibiru svojim uticajem crvenu planetu pretvorila u pustoš. Protić je čak nagovestio da bi ista sudbina mogla da zadesi i Zemlju, a u tom slučaju bi usledilo potpuno uništenje.

>>> Sumanuta teorija zavere od koje strepi svet: Planeta smrti će se pojaviti na nebu, nestaće crkve i svi hrišćani ovog datuma

Planeta X uništila je život na Marsu - Printskrin: Youtube/Nibiru Planet X 2016

Protić je u svojim memoarima Nibiru prikazao kao patuljastu braon zvezdu sa više orbitirajućih satelita u 3600-godišnjoj, veoma eliptičnoj orbiti. Iako je godinama istraživao Nibiru, odnosno Planetu X, Protić nikada nije javno priznao da se ovo opasno svemirsko telo može skrivati na ivici našeg solarnog sistema.

Kako je pisao, poslednja interakcija Planete X sa našim solarnim sistemom, dogodila se 1580. godine pre nove ere. Srpski astronom je čvrsto verovao da je postojao život na Marsu koji je mogao da se održi, da nije bilo Nibiru koja je svojim uticajem opustošila crvenu planetu.

Reči Protića ostale su validne za brojne teoretičare zavere koji veruju da Nibiru postoji i to zahvaljujući njegovoj kredibilnosti astronoma. Naučnik koji je umro 29. oktobra 2001. bio je tri puta direktor Beogradske opservatorije, a u svojoj karijeri otkrio je i gomilu kometa i manjih planeta.

Preti li Zemlji uništenje? - Foto: Shutterstock

Nedavno je Dejvid Mid, samoproklamovani hrišćanski numerolog predvideo da će se planeta Nibiru prvi put pojaviti na nebu između juna i decembra ove godine. Mid tvrdi da će dolazak Nibiru pokrenuti sedmogodišnji period stradanja na planeti, koje karakteriše povećanje broja prirodnih nepogoda poput zemljotresa, cunamija i vulkanskih erupcija.

U međuvremenu, grupa vatrenih hrišćanskih vernika počela je da tvrdi da je predstojeće lunarno pomračenje 27. jula zapravo nagoveštaj da dolazi Sudnji dan.

Kako tvrdi hrišćanski propovednik Pol Begliu, koji veru promoviše preko televizije, krvavi mesec koji će se pojaviti 27. jula označiće poslednju stranicu u istoriji čovečanstva. Kako bi potkrepio svoje tvrdnje, Pol je rekao da je te analize napravio nakon podrobne analize različitih biblijskih proročanstava.

VIDEO: Kako je došlo do pomeranja vremena i ko sve to praktikuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA