Da li se omiljenoj plavuši na svetu bliži kraj? Proizvođač Barbike ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Poslovni rezultati Matela u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom da kompanija nije imala nove proizvode povezane ni sa jednim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračka od franšiza pala za 23 posto

  • 0

Cena deonica Matela, kompanije koja proizvodi planetarno poznate lutke Barbi, pala je u četvrtak više od osam odsto, nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo i najavio ukidanje 2.200 radnih mesta, kao i prodaju nekih fabrika.

Matel je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji u svetu u neproizvodnom sektoru, uglavnom u administraciji i podršci. Najavio je i prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda.

>>> Barbika dobila novo zanimanje i mnoge će iznenaditi koje (FOTO) (VIDEO)

Matel je najavio ukidanje 22 odsto ukupno zaposlenih u toj kompaniji - Foto: Barbie

Poslovni rezultati Matela u drugom tromesečju razočarali su ulagače jer je prodaja pala, s obzirom da kompanija nije imala nove proizvode povezane ni sa jednim uspešnim filmom, zbog čega je prodaja igračka od franšiza pala za 23 posto.

Rezultati su takođe bili pogođeni i zbog likvidacije "Toys 'R' Us", velikog trgovca igračkama.

- Mi smo na prekretnici kako smo i očekivali, imali smo izazovno drugo tromesečje podstaknuto prvenstveno likvidacijom "Toys 'R' Us" - rekao je Inon Krajz, predsednik i izvršni direktor Matela.

Najavio je prodaju fabrika u Meksiku u sklopu programa ušteda - Foto: Barbie

- U isto vreme, imali smo snažan rezultat od strane Barbie, a napravili smo i značajan napredak u našem programu strukturnog pojednostavljenja poslovanja kako bi vratili profitabilnost i poboljšali produktivnost u kratkom roku - poručio je Krajz.

Ukupna prodaja Matela pala je u drugom tromesečju za 13,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 840,7 miliona dolara, što je manje od očekivanja analitičara, pa je cena deonica oštro pala.

Neto gubitak kompanije u tom tromesečju porastao je na 240,9 miliona dolara, s 56,1 milion dolara u istom razdoblju prethodne godine.

VIDEO: Beba vampir... dobro u pitanju je lutka!

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA