• 1

Otkrili su grob star 5.000 godina i u njemu skelete praistorijskih Romea i Julije: Misteriozna smrt ljubavnika i njihovih konja

Postavlja se pitanje da li su bili muž i žena ili je odlučeno da postanu ljubavnici posle smrti pošto su u kratkom razmaku preminuli

  • 1

Grob star 5.000 godina pronađen je u području Karagandi u Kazahstanu, a u njemu su sahranjeni praistorijski "Romeo i Julija".

Bebe Romeo i Julija pozirale za svoje prve fotografije: Tema je Šekspir, slike su legendarne, a ljubav je na pomolu (FOTO)

U neposrednoj blizini drevnog ljubavnog para, sahranjena su i dva konja, koja su, kako se veruje bili žrtvovani, rekli su arheolozi, preneo je Dejli mejl.

Na skeletima nema tragova nasilne smrti / ILUSTRACIJA, Foto: Wikipedia/Dagmar Hollmann

Pored posmrtnih ostataka muškarca nalaze se metalni bodež i vrh strele, a odmah pored njega u istom položaju pronađen je skelet žene sahranjene sa nakitom, uključujući zelenu narukvicu ukrašenu poludragim kamenjem.

MUŽ I ŽENA? LJUBAVNICI?

Arheolog dr Igor Kukuškin rekao je da postoje neke nejasnoće u vezi odnosa, ali i smrti sahranjenog para. Kako je rekao, takva zajednička sahranjivanja nisu bila retkost u tom području, ali da je pitanje kako se druga osoba pridružila.

Postavlja se pitanje da li su bili muž i žena ili je odlučeno da postanu ljubavnici posle smrti pošto su u kratkom razmaku preminuli, rekao je arheolog. Dosadašnja istraživanja su pokazala da nema tragova nasilne smrti, ali je ustanovljeno da su konji ubijeni.

Pogledajte fotografije OVDE.

VIDEO: U Australiji postoji "bazen smrti": Jedno kupanje vam može doći glave

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima