≫ 

Beba koja je rođena u 22. nedelji "diplomirala" na intenzivnoj nezi, a taj trenutak je uhvaćen na kameri (FOTO) (VIDEO)

Mališan je "diplomirao" na intenzivnoj nezi posle pet meseci borbe za život

  • 1

Rođen u 22. nedelji trudnoće, Kalen Poter iz Alabame imao je izazovni početak života.

Još dok je bio u utrobi, Kalen se borio sa preživi, zbog čega je njegova majka Moli morala da provede tri nedelje u bolnici do njegovog rođenja.

Matematički genije iz Rumunije izigrao sistem: 14 puta osvojio lutriju i zauvek promenio pravila (VIDEO)

Lekari su rekli njegovim roditeljima da ne može ništa da se uradi da se spasi njegov život i da ima samo dva posto šansi da preživi. Čak i kada bi uspeli da ga nekako održe u životu, Kalen bi patio od invaliditeta, piše Unilad.

Međutim, njegova porodica nikada nije odustala. Tata Robert je posetio 16 bolnica širom tri države kako bi pronašao onu koja bi mogla da primi tako rano rođeno dete. Nakon što su prošle godine doživeli dva pobačaja, Robert i Moli su učinili sve što su mogli da Kalenu pruže šansu za život.

Kalen je rođen carskim rezom u 22. nedelji i imao je samo 400 grama na rođenju. Međutim, hrabri dečak je uspeo da pobije sve prognoze, a sada je čak i "diplomirao" sa intenzivne nege.

Hrabri Kalen sada ima pet meseci i oko 2 kilograma i nema nikakvih posledica po njegovo zdravlje. Nakon 160 dana provedenih u bolnici, mali ratnik konačno može da ide kući.

Kako bi proslavili ovaj najvažniji trenutak u njegovom životu, mali Kalen je imao sopstvenu ceremoniju diplomiranja, u odelu i sa muzikom. U naručju ga je nosila sestra koja je sve vreme brinula o njemu dok je bio na intenzivnoj nezi.

Njegova majka Moli je na Fejsbuku progovorila o čudesnoj bebi koja je "savršena u svakom smislu".

- Dali su mu samo dva posto šansi da preživi, a sada smo svo troje ovde, živi i zdravi. Bolnica u kojoj je bio Kalen veruje u male bebe i daje im šansu da se bore za svoj život. Molim se za što više ovakvih doktora i bolnica - napisala je srećna majka.

Video: Žena pronašla i spasla tek rođenu bebu iz kanalizacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA