Istraživao je nekadašnji nuklearni bunker i našao dugme za uništenje sveta: Za 22 minuta sve bi nestalo (VIDEO)

U snimku turistički vodič Dmitro objašnjava da bi u bazi bilo dovoljno hrane, vode i lekova za preživljavanje do 45 dana nakon pritiska određenog dugmeta

  • 0

Zamislite da imate moć da pritisnete taster koji bi izazvao nuklearni udar, znajući da to može da uništi svet? Jedan običan građanin bukvalno se našao u toj situaciji dok je istraživao nekadašnji nuklearni bunker.

Dru Skenlon, onlajn zvezda, istraživao je nuklearnu bazu u Ukrajini u sklopu svoje serije putovanja, " Cloth Map".

Nakon šetnje kroz mračni tunel i uske hodnike pune cevi, prošao je kroz dvostruko debela vatra i otkrio neke zanimljive tajne.

Turci potapaju grad star 12 hiljada godina: "Živi muzej" nestaće pod vodom zbog izgradnje brane (FOTO) (VIDEO)

Ova baza u Ukrajini prestala je sa upotrebom 2001. godine i od tada je deo obilaska turista. Zbog toga se oprema veoma dobro održava.

U snimku turistički vodič Dmitro objašnjava da bi u bazi bilo dovoljno hrane, vode i lekova za preživljavanje do 45 dana nakon pritiska određenog dugmeta.

Nakon što su ušli u glavnu sobu, Dmitro je rekao Druu da sada stoje u "sobi za uništenje sveta".

Dru je seo na stolicu, a prema rečima vodiča, tada bi dobio šifre iz Moskve koje aktiviraju nuklearno oružje. Za ovo su potrebna i dva ključa, a njihovim istovremenim okretanje, proces bi započeo, piše Ladbible.

Vodič Dmitro je objasnio da ovde ne postoji "veliko crveno dugme", kao što viđamo u filmovima i da je to dugme zapravo sivo. U jednom trenutku to dugme je moglo da uništi čovečanstvo na zemlji.

Kada se pritisne dugme, počinje glasao, duboka i konstantna alarmna buka. To pokazuje da je sve spremno, zeleno svetlo otkriva da je lansiranje počelo, a drugo svetlo govori da je lansiranje obavljeno.

- Sada možete da počnete odbrojavanje od 22 minuta, nakon čega ste uništili Vašington - rekao je vodič.

Ono što je realnost jeste da u nekoj drugoj sobi takvi tasteri zaista postoje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA