≫ 

Dobila sam rak jer sam grlila tatu kada je dolazio iz fabrike: Zastrašujuća sudbina doktorke iz Australije

Nakon potpune histerektomije, kojom je uklonila kancerogene tumore, porodica je dobila vest da Kejt ima još možda dve do tri godine života

  • 2

Nakon što joj je dijagnostikovan rak za kog se smatra da je povezan s udisanjem vlakana azbesta, doktori su Kejt Ričmond rekli da ima možda još dve ili tri godine života.

Dr. Kejt Ričmond (43) iz Australije, obolela je od peritonealnog mezotelia (vrste raka koji se javlja u tankom tkivu u stomaku) koji je jako redak, a uzrokuje ga izlaganje azbestu.

Bila je na samrti, rak ju je izjedao, ali joj se u komi javio Sveti Zosim: U manastiru kod Golupca postoje zapisi o ljudima koji su izlečili tumor molitvom

Doktori su rekli da je rak povezan s azbestnim vlaknima, što znači da je nesvesno progutala opasnu supstancu još kao dete, piše Daily Mail.

Ona veruje da je u kontakt s azbestom došla jer je kao mala grlila oca svaki put kada se vratio kući sa posla u fabrici. Šokirana dijagnozom, Kejt je izjavila da u početku nije imala pojma kako je bila izložena azbestu. Treba proći najmanje 10 godina od izlaganja azbestu do početka razvoja bolesti.

Ćelije raka napale su čitav njen organizam, Foto: Univeristy of Iowa/Soll Laboratory

Jedino objašnjenje kojeg je mogla da se seti je grljenje oca. Ona tvrdi da je bila izložena azbestnim vlaknima koja su se nalazila na njegovoj odeći, međutim, to se ne može potvrditi, pa nikad neće biti sto posto sigurna što je uzrok raka.

Pre dijagnoze, majka dvoje dece je početkom ove godine počela osećati bol u crevima, te povremeno kratkoću daha. Nakon što je obavila rendgen, doktori su otkrili da ima višak tečnosti u stomaku.

Nakon potpune histerektomije, kojom je uklonila kancerogene tumore, porodica je dobila vest da Kejt ima još možda dve do tri godine života.

- Plakala sam i mislila: 'Ali tek sam u četrdesetima, imam malu decu i trebalo bi da budem tu za njih' - izjavila je Kejt portalu Mamamia. Budući da je i sama doktorka opšte prakse rekla je da joj je vest o raku bila potpuno zastrašujuća.

- Inače sam ja ta koja bi trebalo saopštiti drugima loše vesti o raku, ona koja vidi rendgensku sliku i smišlja na koji način reći lošu vest pacijentu - objasnila je.

VIDEO: Šta može da se uradi da bi se umanjile šanse za dobijanje raka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 7. septembar 2018 | 22:55

    А да си убила тату место што си га грлила можда би живела 300 година као корњача са Галапагоса...Јадна ли си ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA