≫ 

Trampova nova "zver" košta 1.5 miliona dolara, a spremna je da odgovori na sve vrste pretnje, pa i onu najgoru

Tajna služba drži detalje o vozilu daleko od očiju javnosti, zbog bezbednosti predsednika

  • 2

U Njujorku u nedelju, Američki predsednik Donald Tramp stigao je sa novom "mašinom". Njegova nova " zver " je kadilak baziran na modelu CT6.

Na ulicama Njujorka viđeni su dva identična automobila u karavanu. To je mera opreznosti koju koristi  obezbeđenje, Tajna služba za zaštitu predsednika od eventualnih terorističkih napada i potencijalnih ubica.

Ovo je Trampova blindirana "Zver": Limuzina odbija sve napade, a u svakom trenutku može da postane zapečaćena soba (INFOGRAFIKA)

Tajna služba drži detalje o vozilu daleko od javnosti, zbog bezbednosti predsednika, ali smatra se da su za novu verziju koristili kombinaciju čeličnih, aluminijumskih i keramičkih armatura, svaka fokusirana na različitou vrstu pretnje. Trampov Kadilak je opremljen gomilom zaštitnih sistema, pa se procjenjuje da je težak 7-9 tona.

Spekuliše se da poseđuje sistem protiv požara, noćnu kameru, lanser za suzavac, zapečaćenu ventilaciju kabine i poseban sistem za odbranu od raketnog napada.

U slučaju najgoreg, ako je predsenik povređen, limuzina je opremljena zalihom krvi sa njegovom krvnom grupom, kako bi mogla odmah da mu se ukaže prva pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA