Moćni Sojuz MS-10 spreman za lansiranje: Nova ekipa astronauta kreće na put do Međunarodne svemirske stanice (FOTO)

Svemirski brod tipa Sojuz, Međunarodnoj svemirskoj stanici potreban je ne samo kao prevozno sredstvo, već i kao spasilački brod

  • 0

Ruska raketa Sojuz-FG sa svemirskim brodom Sojuz MS-10 koji će odneti novu ekipu na Međunarodnu svemirsku stanicu, danas je transportovan iz hangara do lansirne ploče na kosmodromu Bajkonur u Kazahstanu.

Sojuz MS-10 trebalo bi 11. oktobra da na MSS preveze dva člana posade, ruskog kosmonauta Alekseja Ovčihina i američkog astronauta Nika Hejga.

>>> Armstrong tvrdio da vanzemaljci postoje: Poslao šokantnu poruku koju je NASA odmah cenzurisala (VIDEO)

Ruska raketa Sojuz-FG će sa svemirskim brodom Sojuz MS-10 odneti novu ekipu na Međunarodnu svemirsku stanicu - Foto: Tanjug/AP

Svemirski brod tipa Sojuz, Međunarodnoj svemirskoj stanici potreban je ne samo kao prevozno sredstvo, već i kao spasilački brod.

U slučaju bilo kakvog incidenta, kada posada mora da se evakuiše sa stanice, kosmonauti će, bez rizika po život, brodom biti vraćeni na Zemlju.

Pre pet dana ruska svemirska kapsula Sojuz MS-08 spustila se u kazahstanskoj stepi sa tri člana posade Međunarodne svemirske stanice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA