≫ 

Trošio je milione i družio se sa poznatima, a niko ne zna odakle mu pare: "Azijski veliki Getsbi" je lako prevario Dikaprija i ostale holivudske zvezde (FOTO)

Lou je optužen za najveću pljačku u istoriji

  • 2

Džo Lou (37) je malezijski preduzetnik i begunac kojeg traže vlasti u Maleziji zbog najveće pljačke u istoriji- navodno je ukrao više od pet milijardi dolara. Lou je u Njujorku važio za "azijskog velikog Getsbija", bio je poznat po pravljenju razvratnih žurki i druženju sa holivudskim zvezdama.

Te 2012. godine u Las Vegasu je pravljena žurka koju grad nije video godinama unazad. Gosti su prevoženi limuzinama do specijalno pravljenog šatora koji je trebao da primi brojne poznate ličnosti.

Bivši premijer Malezije uhapšen u svojoj kancelariji: Optužen da je proneverio milione, a ovo mu nije prvi skandal

Među zvanicama bili su holivudski glumci Leonardo Dikaprio, Robert de Niro, Bredli Kuper, Džejmi Foks i Tobi Megvajer, kao i reper Kanje Vest sa, tada devojkom, Kim Kardašijan, Paris Hilton i mnogi drugi.

Družio se sa poznatim glumcima Foto: Guliver/Dimitrios Kambouris/Getty Images

Svi su se oni okupili kako bi proslavili 31. rođendan domaćina, Džoa Loua. Iz džinovske torte tada je iskočila pevačica Britni Spirs i otpevala "srećan rođendan".

Čak i na kraju žurke, koja je trajala do sledećeg popodneva, dok je Lou kockao velike količine novca u svom omiljenom kazinu, mnogi gosti nisu puno znali o svom misterioznom domaćinu.

Bilo je očigledno da je veoma bogat i da je spreman da troši ogromne količine novca, piše Dejli mejl.

Uvek je bio okružen lepim ženama i manekenkama Foto: Guliver/Dimitrios Kambouris/Getty Images

Prozvan "azijskim velikim Getsbijem", Lou je malo toga otkrivao o sebi. Prelepe žene koje su ga okruživale pretpostavljale su da je samo stidljiv, dok je priređivao žurke u Njujorku, Las Vegasu i Sen Tropeu.

Kupovao je kompanije svojih poznatih prijatelja i darivao im nakit i slike vredne milione dolara, kada je Lou postao predmet intenzivnih istraživanja širom sveta.

Prema američkom Ministarstvu za pravosuđe, plejboj čije je puno ime Lou Taek Džo, uključen je u pljačku malezijskog državnog fonda 1MDB od najmanje pet milijardi dolara. Ova pljačka smatra se jednom od najvećih u istoriji.

Ukradenim novcem Lou je, između ostalog, kupovao nekretnine širom Njujorka, poklanjao skupa umetnička dela, pored ostaih i glumcu Leonardu Dikapriju i drugim holivudskim zvezdama i otkupio prava za film "Vuk sa Vol strita". Producenti filma, doduše, na kraju su morali da vrate svih 60 miliona dolara.

Naime, on je pokrao malezijski državni fond 1MDB namenjen za izgradnju infrastrukture, a u skandal je uključen i bivši malezijski premijer Nadžib Razak (65), koji je prošlog meseca na svoj račun dobio novih 25 optužbi zbog čega bi mogao ostatak života da provede u zatvoru.

Među skupocenim poklonima koje je Lou poklonio Dikapriju nalazi se Pikasova slika u vrednosti od 3,3 miliona dolara za rođendan i kolaž Žana Mišela Baskijata od 9,2 miliona dolara.

Holivudski glumac nije jedina zvezda koju je 37-godišnji Malezijac prevario. Lou je šarmirao i druge zvezde, uključujući Paris Hilton, kojoj je platio 100.000 dolara samo da se pojavi na njegovoj zabavi, a jedno vreme bio je i u vezi sa australijskom manekenkom Mirandom Ker.

Mnoge slavne ličnosti, uključujući i Dikaprija, mnoge slavne ličnosti morale su da vrate svoje skupe poklone kad je prevara otkrivena. Malezija je htela nazad svoj novac, a sudski postupak i dalje je u toku.

 
 
 
View this post on Instagram
With my friend @aliciakeys at her Social Good Summit panel. #WeAreHere for a new beginning. #2030NOWA post shared by Jho Low (@jholowjynwel) on

Džo Lou je tvrdio da nije kriv, a danas je begunac. Prema nekim saznanjima živi u Kini, navodno pod zaštitom tamošnje vlade - i dalje u luksuzu koji je stekao krađom.

Nedavno je objavljena i knjiga o najvećoj pljački u istoriji, pod nazivom "Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World", koju su napisali Tom Vrajt i Bradli Hou, novinari Vol strit žurnala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA